söndag 26 augusti 2012

Mot Mallis!

Idag har det regnat och varit betydligt svalare. Så pass att jag plockat fram strumpor för jag fryser om fötterna inomhus. Men i resväskan ligger massor av sommarkläder, klänningar och shorts. Solcreme framplockat och solbrillor med. Imorgon bär det av på vårt Palma äventyr. Vet inte hur mycket Linn förstår men hon pekar i luften och säger "fugpan" när jag frågar hur vi kommer till Mallis.
Hon har haft nässelutslag vår lilla. Igår kväll vaknade hon och var ledsen. Kände på mig att något inte stod rätt till så jag plockade upp henne. Då upptäckte vi fullt med utslag på hennes kropp. Blev lite orolig först men det är ju inget ovanligt att små barn får utslag. Pitta! tänker ayurveda coachen. Svalka, kyla. Klädde av henne, gav henne vatten och smörjde med aloevera. Hon var glad och inte påverkad. Idag besökte vi vårdcentralen som sa det var nässelutslag och reaktion på något hon ätit eller varit i kontakt med. Jag gissar på Gojibär. Hon har ätit gojibär ett par gånger tidigare och då har hon fått ont i magen. Igår åt hon några igen...det är det enda jag jag sätta i samband i alla fall. Men nu är utslagen bättre. Hon sussar gott i sängen och jag hoppas natten blir lugn så hon (och vi) är utvilade imorgon när det är resdag.
Att resa höjer Vata och det känner jag oftast av. Imorgon går flyget vid femtiden och det passar mig bra. Då hinner vi ta det lugnt på morgonen, äta frukost hemma och lunch på Vegeriet i Helsingborg innan vi hoppar på tåget mot Kastrup. Ser så fram emot att sitta på terassen i lägenheten vi hyr, smutta på ett glas cava, sträcka ut fötterna och bara njuta av att ha 4 härliga Palma veckor framför oss.
Välkommen att följa vårt äventyr!

2 kommentarer:

marie jm sa...

Wow va härligt!! Njut varendaste stund! Kram!!

Håkan Bergman sa...

Härligt, Ulrika. Jag ska spendera hela november på mallis. Det blir bara cykling för hela slanten. :-)

Ha det så skönt!

/Håkan