måndag 20 augusti 2012

Paus

Trött och lite nedstämd. PMS och tid för reflektion. När vi kvinnor blöder en gång i månaden är det ett utmärkt tillfälle att även släppa ilska, frustation och annat vi bär på. En reningsprocess då vi gärna kan tillåta oss mer vila och egentid. I många år har jag fått migrän i samband med mens. Detta har tvingat mig att ligga platt fall och jag har inte orkat någonting. Inte klarat att se ljus eller höra ljud. Hemskt! men det bästa är när jag bara accepterar. Avbokar om något är inbokat, vilar, äter det jag vill ha (vilket oftast inte är så mycket just då), gråter om jag har behov av det. Hormonell migrän är ingen lätt nöt att knäcka. Hela graviditeten och första 9 mån efter var huvudvärken helt borta. Nu är den tillbaka men inte lika kraftfullt. Denna mens hoppas jag slippa den. Jag käkar nässelpulver varje morgon och det stärker blodet vilket kan vara bra när man har mens migrän. Även höga doser magnesium ska vara bra att ta veckan före mens men har inte provat ännu.
Min sårbara sida är oftast en tillgång för mig. Eller jag har med åren valt att se den som en tillgång. Länge såg jag mig som "känslig" och då med lite negativ betoning. Men genom ayurvedan förstod jag mig utifrån dosha systemet och kunde då se att jag hela tiden behöver balansera Vata. Jag är sensitiv för intryck och känslor, miljöer och "låg energi" men också kraftfull och modig. Så idag kan jag ge utrymme för alla sidor i mig. Tillåta och se utan att döma det jag känner. Idag vet jag att alla inte kan eller behöver älska mig. Huvudsaken är att jag älskar mig själv.

If everybody loves you, something is wrong. You can´t please everybody. (Paulo Coelho)


3 kommentarer:

Britt sa...

Har samma problem med migränen. Ska pova nässelpulver. Tack för tipset. Har provat migränyogan och det vart så mycket bättre men med pulvret kanske det blir ännu bättre.//Britt

marie jm sa...

Åh så klok o fin du är!! Hoppas du slipper huvudvärken!!
Kram!

Anonym sa...

Jag tycker det är svårt att lägga in en kommentar, går ju inte att se vad det står för konstiga ord, hmm....