onsdag 22 augusti 2012

Yoga med Malin

Igår kom denna snygga bok på posten. Jag har länge följt Malin på hennes blogg. Jag gillar hennes sätt att skriva och känner igen mig i en hel del av det hon skriver. Den där vackra blandningen av sårbarhet, styrka, mod, andlighet, yoga, skönhet tilltalar mig. Hon skriver ganska naket och avdramatiserat om sitt liv. Jag har bara hunnit en bit i boken men känner starkt att här är en sann sökare som valt att dela med sig av det hon funnit. Visst är det härligt med en ny bok som doftar nya olästa bokblad. Att bara stryka sin hand över sidorna och fortfarande inte riktigt veta vad orden ska ge.
Idag har det regnat och känts som höst. Jag konstaterar att Nej jag är inte beredd på höst ännu och är lycklig att vi ska få en månad sommar till. Kanske är det just den vetskapen som gör att jag inte tonat in på höst ännu. Jag längtar efter Balans. Just nu är det inte riktigt balans här hemma. Linns rutiner har vi ruckat på i sommar, yogan saknas, lite slarv med maten, mycket jobb för Björn och jag ska få utrymme till mitt Be Happy. Vi väljer ju själva att fortsätta ha Linn hemma och vänta med förskola. Vi har ju möjlighet till detta i och med att vi driver eget. Men inte sagt att det är enkelt. Det krävs lite trixande och fixande. Dessutom ändras ju allt väldigt snabbt med en liten. Utvecklingen går i ett snabbt tempo och det som funkade igår , funkar inte nödvändigtvis idag.
Malins bok ger mig luft under vingarna i mina tankar att det går bra att vara både mamma, kvinna, partner, egen företagare, yogier, naturälskare, ha vänner, måna om familjen och ändå stråla av välmående. Vi har nog alla våra inspiratörer där ute. Det kan vara någon känd, det kan vara grannen, mamma, bästa väninnan eller någon helt okänd person. Vem ger dig inspiration? Jag har läst någon gång att de sidorna vi beundrar hos andra är de sidor som vi bär inom oss själva och som bara väntar på att bli upptäckta.
Nu ska jag fortsätta min bokstund i soffan innan Linn vaknar.
Namaste
Tips på god frukost eller mellis: Turkisk yoghurt, färska smultron ( eller hallon) ,blåbär, kokos, cacao nibs och lite kokossocker att pudra över. Mmmmm...

Inga kommentarer: