tisdag 16 oktober 2012

Det finns bara en väg.....

Det finns bara en väg och det är framåt! Visst kan vi lära av historien och visst behöver vi läka våra sår. Känn, acceptera och släpp! Enkelt? Ja faktiskt. Bara vi lärt oss hur.....När vi känner är alla känslor tillåtna. Sorg, ilska, hat, skratt, glädje. Här tillåter vi oss att reagera och kanske agera. När det är klart vilket bör går ganska snabbt (om vi nu inte pratar om djup sorg eller sjukdom som kan yttra sig på annat sätt och då kan det behövas mer hjälp) Acceptera - här ser vi det med neutrala ögon. Det är som det är. Jag känner det jag gör...men det är dags att gå vidare. Släpp! eller släpp in - nya möjligheter, frihet, kärlek eller vad du nu önskar. Detta är inte någon utarbetad modell jag jobbar efter utan ett sätt att förhålla sig till livet som jag gillar och som hjälpt mig många gånger. I motgångar och besvikelser.

Som ni förstått är jag lite depp på vädret och till viss del Båstad. Alltså är jag i känslan. Kan vara så att jag varit i den känslan lite för länge sedan Palma. Men så är det! Men jag/ vi agerar genom att planera att bo i Palma en längre period. Just nu kan vi inte flytta så då accepterar vi och i det släpper vi in känslan av förväntan, planerar hur vi vill ha det och skapar en tillvaro här som är så bra den kan bli. Jag har verkligen haft lite jobbigt att använda detta förhållningssätt i just denna frågan. Fastnar lite i den grå vardagen och tappar inspirationen. Men plötsligt ikväll kände jag det så tydligt. Det finns bara framåt -Vamos!
Nuet då? Ja det är ju det enda vi har och det som kommer leda oss framåt. Är vi tillfreds i nuet då skapar vi de bästa förutsättningar för en framtid vi önskar. Sedan kan ju saker komma emellan...men då har vi i alla fall haft kul under tiden är min inställning. Då blir det kanske ännu bättre än vi trodde från början. Det här är en balansgång jag vet. Saker kan hända. Men jag vill ändå tro att vår inställning till livet alltid gör det lättare oavsett vilka prövningar vi utsätts för.
2012 verkar vara året där det inte går att dölja längre. Inte går att förneka eller hålla tillbaka sig själv. Nu är allt möjligt! Det blåser omkring oss och mycket är tufft men samtidigt händer det mycket positivt på vår jord.
Va rädd om dig och VÅGA ÄLSKA FULLT UT.

Du är vacker!


2 kommentarer:

Solgården sa...

Vilket härligt inlägg :)

Kram/sofia

Erika Green sa...

Härligt skrivit !!! Höstvindar, framåt och inåt, utåt... i tillåtande.

Och jag skrev om liknande tankar precis på min blogg, men på ett annat vis :-) I etern är vi fria

Kram o kärlek