måndag 24 juni 2013

Livet är spännande!

Sitter i soffan med en kopp varmt kokt vatten (om jag bara ska ge 1 ayurveda tips är det just detta. Drick kokt varmt vatten, massor. Det rensar systemet! Är du frusen drick det varmt, är du varm drick det ljummet) fönstret är öppet och luften som strömmar in lagom sval. Fåglarna kvittrar och det är ännu ljust ute. Vilken fantastisk juni det varit. Linn sover gott och Björn är iväg på affärsresa. Det är skönt att ha ett par timmar för mig själv.
Idag har varit en dag full av insikter. Jag märker av min kurs hela tiden. Jag hanterar livet annorlunda, enklare på något vis. Men att rensa bort gamla mönster innebär också att bli mer naken/sårbar. Jag märker snabbare när något är "fel" för mig. Reagerar och agerar. Släpper och går framåt!

Vi verkar söka mycket i dessa dagar....Kurser/ matfilosofier/ alternativmetoder/ yoga/ självhjälpsböcker/ retreat/ föreläsningar mm. Jag gillar ju allt det där och erbjuder en del av det med Be Happy. Ändå ställer jag mig lite frågande till vissa bitar. Vad letar vi efter? Det kan ju vara bra att ha svar på den frågan innan vi ger oss in i någon ny metod eller lära. Vad vill vi uppnå? Vill vi hitta oss själva? Känna att vi ingår i ett större sammanhang?
Det där är viktiga och existentiella frågor. Vi lever i en tid när det yttre börjar spela ut sin roll. Det kan inte fylla det där tomrummet en del av oss upplever inombords. Vi flyr allt vad vi orkar för att slippa känna. Vad?
Min övertygelse är att därinne finns det vi söker. Där finns JAG! När vi börjar lyssna och se inåt kommer vi i kontakt med det där större sammanhanget. Vi är alla lika viktiga delar i universum. Så tror jag! Men det är lätt att fly från sig själv även när du öppnat ögonen. Så fort vi lägger tilliten utanför till något annat tror jag vi tappar bort oss lite. Om du måste läsa dig till hur du ska leva, äta på ett visst vis, gå på behandlig 1 gång i veckan osv tror jag att det är dags att stanna upp en liten, liten stund och fråga dig själv vem som bestämmer över ditt liv. Vem gör dina val?
Stillhet är inte att förkasta. Tystnad mmmm.....viktigt. Men den behöver inte vara veckolång och ske på ett retreat. Det kan också vara kul. Men inget måste. Gör ett "space" någon gång under din dag när du möter andetaget och lyssnar inåt. En stund...fortsätt sedan leva din vardag. "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet".....Livet är nu och hela tiden. Upplev det!
Jag har haft några sådana där ögonblick idag när jag blir påmind om hur häftigt det är. Det lilla! Att få vara här och få älska varandra. Borde inte det vara tillräckligt?
Att vi sedan vill framåt och utvecklas är inte detsamma som att inte vara nöjd med det vi har. I alla fall ser jag så på min tillvaro. Jag vill skapa och uppleva jättemycket och jag är ändå så nöjd med det jag har just idag. Kanske just av den anledningen känns livet väldigt spännande. Det går liksom inte att förlora! :) Det kom jag fram till alldeles just nu. Håller vi fast i rädsla om att förlora är det ju just det vi gör. Vi förlorar att uppleva "här och nu" och att släppa in allt gott som väntar oss.

Jaha! Det blev ett lie djupare inlägg idag. Så det jag hade tänkt skriva om får bli en annan dag. Avslutar dagens bloggande med några bilder. Tack för du läser! Lämna gärna en kommentar.
Vackraste linden på gården där vi bodde i Ramlösa. Jag och Linn gjorde ett besök där idag och hon fick se huset där hon bodde som nyfödd. Kärlek!

Agardhsgatan i Båstad är enligt mig den mest pittoreska gatan i "byn". Åsen där bakom  så grön och vacker...

Alla vackra rosor som doftar ljuvligt just nu. 


2 kommentarer:

Marika sa...

Tack för ditt fina och djupa inlägg! Behövde jag som sitter här och letar och är lite less för att jag inte kom på retreat...
Det är så sant det du säger.
Stor Kram
Marika

Marika sa...

Tack för ditt fina och djupa inlägg! Behövde jag idag som sitter och är lite sur för att jag inte kom iväg på något retreat.
Leva här och nu...så sannt.
Stor Kram