tisdag 2 juli 2013

Bröllopsdag!

Igår hade vi 13-årig bröllopsdag. Jag har bloggat i många år nu och hunnit skriva både om vårt bröllop och bröllopsdagar. Jag är tacksam att jag och min man delar samma resa. Det är annorlunda att vara tre. En familj. Starkt, helt och ger en massa rikedom. Det är en konst att bevara tvåsamheten i detta. Att forsätta vara kvinna och man mitt i vardagens alla bestyr. Vi är inte jättebra på det men vi är bra på att prata om det. Att föra en dialog. Inte bråka utan mötas i vad vi just nu befinner oss. Det är en enorm styrka. Det är INTE kompromiss, det är att ge varandra space och mötas i det som känns bra för oss båda. Utan att det sker på bekostnad av något eller någon.
Annat som stärker vårt äktenskap är vår gemensamma historia bakåt, vägen vi vandrat och stundtals "kämpat" på. Valen vi gjort om att förändra vår tillvaro. Att vi sett varandra i "nöd och lust". Att vi står kvar. För att vi älskar. DET är fantastiskt och något jag får påminna mig om. Styrkan i att få älska och att bli älskad som jag är. Utan förbehåll.
Vi firade med en middag på Bistro Grodlår & Timjan. Linn va med och charmade gästerna. Mormor och morfar skulle varit banvakt men vi har lite mycket nu så det blev så här. Vilket funkade bra. Hon är van att vara med oss ute och verkar tycka det är lika kul som vi gör.
Vi åt kantarelltoast på alldeles nyplockad svamp och sedan blev det moules mariniere. Champagne och ekologisk chablis till det och jag tog nog ett glas för mycket för en måndag kväll. Somnade med Linn framåt halv tio. 43 åriga fru Forsell är ingen partypingla längre....;)


Det är väntans tider i Båstad nu. Nästa vecka drar Swedish Open igång och då är det fullt av folk här. Kändisar, tennisfantaster, "brats", turister i en salig blandning och så vi året runt boenden. Det är kul med lite puls i "byn" men Köpmansgatan blir en enda lång bilkö och vårt café Bakfickan har inte ett enda ledigt bord. Kontraster till vardagslugnet som råder här övrig tid. Butiker och restauranger ska på några få veckor hjälpa upp dagskassorna för året. Sommarbutikerna har öppet varje dag. I hamnen öppnas små fiskerestauranger och bodar upp. Men som sagt ännu är det väntas tider....
Nu ska jag klä på mig, har varit en lung morgon efter gårdagens "fest" :). Håller regnet uppe blir det promenad och frisk luft. I eftermiddag har jag coaching klient. En dag med lite gott och blandat.
Har ni semester där ute? Eller vad hittar ni på i sommaren?

KRAM


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen! Vilket underbart kort på er familj.Tänk om man kunde få ett sådant, att vila ögonen på, när det känns deppigt.
Fortsätt att ha det bra tillsammans....Puss!
Mamma o mormor, vilken lycka!

Anna Svensson sa...

Så fint du skriver om äktenskapet. I augusti har vi varit gifta i 18 år, hjälp vad fort det har gått. Vi har haft jättebra år tillsammans och jag är så tacksam för det.

I dag har vi hunnit med lite av varje, en tur in till stan för att låna böcker och så passade vi på att köpa jordgubbar och även gott bröd från Hembageriet.
Här hemma har projektet "litet hönseri" startat, jätteroligt.
Semester har vi inte ännu, det blir lite längre fram. Jag har min fotvårdsklinik igång hela sommaren men jag kan ju själv planera in kunderna så det känns helt ok.

Kram

Ulrika Forsell sa...

Ja Anna! När man driver eget tycker jaggränsen mellan jobb och fritid blir mindre viktig. Särskilt när tiden kan planeras som i ditt fall med fotvård. Mmmm...mina fötter skulle vilja ha fotvård :)
Mamma! vi ska se vad vi kan göra åt saken. Det är ett fint kort som gör en glad - håller med. Puss <3

Anna Svensson sa...

Jag har länkat till dig i dag, bara så du vet.
Ha en bra dag!