lördag 17 augusti 2013

Några timmar i bil!

Lördag och utflyktsdag! Planen var att ta oss till Cala Deia en vacker liten badvik med en stenig strand som är Björns favorit. Där är magiskt! Helt klart....men inte någon barnvänlig strand direkt....
Vi hade en lugn morgon och kom iväg framåt tolv med tanken att Linn skulle sova i bilen, vilket hon också gjorde. Björn fick för sig att köra över Andratx vilket visade sig vara en vacker väg men rätt många extramil i bil. Men målet är ingenting...vägen är allt...eller vad sjunger han Robban Broberg.
Det var skogsbrand i Andratx för ett par veckor sedan och det var en märklig känsla att köra genom den brunbrända skogen. Jag tyckte det såg ut som en scen ur familjen Macahan och den brunbrända prärien.
Så här mycket hade skogsbranden i Andratx förstört.

'

Första stoppet gjorde vi i Banyalbufar med vidunderlig utsikt. Vi tog något att dricka och satt på ett café och pratade en stund. Det är kul att umgås så här lite längre period med bonusdottern. Hon ska ut och resa i höst och det dröjer säkert innan vi ses igen. Det är så kul för Linn att få umgås med syskonen. Trots den stora åldersskillnaden märker man att det är något speciellt dom emellan.
Det tog en bra stund att komma fram till Cala Deia och när vi gjorde det var klocka redan över fyra. Men vi tog oss ner till viken där vi inte var ensamma och käkade mackor. Det blev ett salt bad och många skratt.


 Vägen hem tog vi en sväng till Fornalutx som är helt underbart. En liten by mitt bland bergen med ett sött torg i mitten av byn. Vi tänkte gjort en paus men Linn somnade i bilen så vi åkte hem istället.
Det blev middag och nu sover flickorna. Jag är också ganska trött!
Vi är nu inne på fjärde veckan här och det är nästan svårt att förstå. Båstad känns avlägset samtidigt som det inte gör det. Vi har påbörjat en vardag här men det är långt kvar innan det blir riktigt hemma. Jag längtar efter att börja skriva på min bok. Det blir en process och en inre resa som jag ser fram emot att göra. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Bara att jag ska! Vad det blir av det hela vet jag inte heller och det är inte viktigt just nu. Det lät ju väldigt diffust och flummigt. Ler.....Mmmm...lite så känns allt nu. Lite ovisst hur allt ska bli men med ett lugn och en tillit. Vi är här! Jag fryser inte och ännu är det mycket sommar kvar på ön. Att möta hösten vid medelhavet.....undrar hur det kommer kännas......

Förresten vill dela med mig av vår goda middag. Laxkuber marinerade i tamari, vitlök. lime och sesamfrön, stekta grönsaker (zuccini, morötter och purjo) risnudlar och godaste Ingefärs dressingen från boken Food for Thougths (Ulrika Holm). Här är receptet:

1 vitlöksklyfta
2-3 cm försk ingefära
1,5 dl cashewnötter (jag använder mandel som är skållad)
3 msk risvinäger
0,5 dl rapsolja( vi använde kokosolja ikväll)
3 tsk agave (knappt)
1-2 tsk sambal oelek
2-3 tsk tamari
3 msk vatten

Kör allt i en bra mixer och tillsätt ev lite mer vatten.

Tack Ulrika för recept på denna goda dressing som vi ofta gör. Lika god till lax som kyckling!
Vänner! Nu ska jag smutta på min Fernet branca som jag upptäckt gör gott efter en middag. Månen täcks lite av moln ikväll. Vädret närmsta dagarna är sol och minst 30 grader. Ok ...klagar inte ;)
Må så gott och kommentera gärna för det är så kul (men vet en del tycker det är krångligt).
KRAM!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Kul att läsa din blogg :)
Jag gillar extra mkt när du skriver lite om ayur veda.
Ha de gott i värmen!
/Eva

Sophie sa...

Jag läser varje dag Ulli. Ni verkar ha det bra-avundas er verkligen även om vi är i vår vackra huvudstad just denna helgen. Kram Sophie