tisdag 20 augusti 2013

Ny dag och nya möjligheter!


Idag tog jag tag i mitt "nya" liv! Som innebär mer motion och ännu bättre mat.....och yoga försås....Sagt och gjort! Dagen började jag med ett glas REDS från Holsitc (  ett pulver gjort på frukt, bär, grönsaker plus enzymer och mjölksyrabakterier, finns på hälsokosten) jag blandar 2 tsk i ett glas vatten. Sen på med promenadskorna och iväg.


Det blev en promenad på lite mer än en timme. Jag gick hemifrån vid sju och mötte ett Palma som höll på att vakna. Åh! Dom där härliga morgontimmarna som jag inte haft så mycket av sedan Linn föddes. Det har bara blivit så. Björn vill börja jobba tidigt (jag jobbar mer på kvällarna) och nu har han även kommit igång med sin träning...också den på morgonen. Men nu har vi bestämt att ta varannan dag var. Han springer och jag yogar hemma eller jag morgonpromenad och han TRX-tränar hemma. När vi "hemmatränar" vet vi ju att det kan bli till sällskap av söta Linn :) beroende på hur länge hon sover. Oftast till halvåtta/ åtta...mmmm....så har vi det. Inte så tidiga "morgnar" det har hon aldrig haft. Men så ska vi ju ännu inte iväg till dagis. Sedan blir det nog att komma upp lite tidigare ;)
Solen hade börjat stiga som ett stort eldklot över Palmabukten. Havet spegelblankt och caféerna började så smått öppna upp med doft av kaffe och klirr i porslinet. Visst är det härligt att möta dagen och alla som så smått påbörjar sina "liv". Palma blandas verkligen av turister, Mallorquiner och så vi "inflyttade". Det var ju frestande att slå sig ned på ett café mer en Cortado och croissant. Men nu är det ju lite nya vanor som gäller. Jag gick bort till Santa Catalina och vände. Promenera passar mig bra! Då kommer nya infallsvinklar till mig. Jag både rensar och fyller på. Nu ska det bara till att bli en stående vana. Får väl plocka fram den där målinriktade "pittaenergin" som finns där. Bara jag väl bestämt mig! 




Hem och käka frukost som bestod av en smoothie (hallon, avocado, banan, kokosolja, chiafrön och lite vassleprotein samt vatten)  toppad med cacaonibs. Aningen mesig i smaken men väldigt mättande. Liten skål med yoghurt på getmjölk, solrosfrön, quinoapops och kokos. Sen stod jag mig i många timmar.

Jag har kommit fram till att dra ned på kolhydrater. Ingen LCHF och heller ingen etikett av någon speciell matinriktning. Det passar inte mig! Jag har bra böcker om mat med mig och låter mig inspireras av dom. Sen mixar jag ur det! Men bort med vetemjöl, pasta, potatis, ris vilket jag i och för sig inte äter så mycket utav...fast chips har det blivit en del. Vill ha saltet i solen...finns ju bättre alternativ. Gick loss helt på oliverna här tills jag upptäckte att dom var smaksatta med glutamat. Med bort är inte min tanke att helt undvika det. Klart jag kan ta en macka någon gång eller pasta om jag vill ha det. Men sedan vi kom har det blivit mer vete osv än min kropp gillar. Jag gillar att äta efter vad kroppen vill ha och nu vill den ha bättre mat så - Varsågod. Sockret ska jag också dra ned på även om vi inte är någon sockerfamilj. Men det har blivit en och annan glass osv. Jag vill ha balans även där!
När jag lagar hemma från grunden blir det ju bäst. Då vet jag vad vi får i oss och kan boosta maten med det bästa. För mig är det ingen uppoffring utan en passion. Jag älskar nyttig mat som fyller mig med energi helt enkelt. God, smakrik och NATURLIG. Då mår jag bra!

Till lunchen bakade jag GI-knäcke och gjorde en soppa. Hela familjen gick och väntade på att lunchen skulle bli klar för "knäckena " doftade så gott. Finns ju en del varianter av recept på dom där knäckebröden. Idag gjorde jag såhär:

1dl majsmöl
1 dl rismjöl
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl kokosolja
2 dl kokande vatten
(eko ingredienser har jag lyckats få tag på...nä förresten inte pumpkärnorna...)
lite herbamare i smeten och så strödde jag lite havssalt överst.

In i ugnen på 150 grader ca 45 min.

Soppan blev zucchini, morötter, lök som jag fräste i olivolja. Lite örtbuljong och så koka en stund. Mixade i Vitamixen (blir helt slät och fluffig soppa i den ) och smakade av m havregrädde, pressad apelsin och lite havssalt.
Kokt ägg till! En god, mättande lunch som passade både liten och stor.
Gick åt en del nybakade knäckebröd med smör också.....



Idag är första dagen sedan vi kom hit som det är mulet. Det är väldigt skönt! Varmt är det ändå och det blir nog ett dopp i havet när Linn vaknat och vi har jobbar klart här.
Så har vi det i Bonanova! Hur är det hemma i Sverige?

2 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
En solig hälsning från södra Skåne! Inte fullt så varmt som hos er:-) Kvällarna och morgnarna har börjat bli svalare här hemma.
Som jag längtar till Mallorca när jag läser dina inlägg, kikar in varje dag men med en liten till hemma blir det mindre kommenterande.
Älskar också Peter le Marc och att avsluta dagen med hans vackra låtar på en ljummen veranda. Underbart!
Såg att ni varit på en rundtur! Jag älskar Estellence men nästa gång kanske det får bli Bayalbufar, fint det också! Fornalutx är en annan favorit! Så mysigt om morgonen eller sen eftermiddag, Ibland väl varmt mitt på dagen. Vi var där i våras när apelsin- och citronträden stod i blom. Oslagbart! Jag var beredd att slå mig ner där!!
Två ställen vi börjat uppskatta på senare år är Puigpunyient och Esporles. Har ni varit där ngn gång? Esporles tror jag har marknad på lördagar. Sist vi var där samlades byns alla barnfamiljer på torget och fikade medan barnen lekte. Vi köpte ost och några blommor med oss.
Spännande att följer er nya Mallorca vardag!
Kram Anna

Yohannas.se sa...

Härligt, härligt!! Jag är såå nyfiken på vad ni jobbar med därnere, det är "dilemmat" som gör att vi inte kan flytta, att jag inte vet vad jag skulle kunna jobba med.. distans vore perfekt. Hoppas ni trivs toppenbra!!!