fredag 13 september 2013

Om att hitta hem!

För varje dag som går känner jag mig mer och mer hemma här på ön. Särskilt Palma ligger mig varmt om hjärtat och som ni redan förstått klappar det lite extra för stadsdelen Santa Catalina.
Igår kväll var jag på yoga (det höll på att köra ihop sig så den lugna ankomsten till yogan blev en tur i taxi då jag missade bussen....knappt 40 kr och det var helt klart värt den lilla extra kostnaden).
Det var ett skönt pass med yinyoga som ju är väldigt lugn men utmanande på sitt sätt då man är i varje ställning uppåt 3-5 min. Salen var fylld av framförallt kvinnor. Passet hölls av en kille, Patrick. Tända ljus och skön soft yogamusik. Utifrån hörs stadens brus av röster och andra ljud. När jag satt där på min matta och tog lugna djupa andetag samtidigt som jag tog in alla intryck och lät dom fylla mig insåg jag hur glad jag är. Vi bor här nu! Förra september var vi här en månad och jag besökte Earth yoga ett par ggr, blev förälskad i studion men visste ju att det var tidsbegränsat. Nu är det inte det! Nu är vi här på riktigt och jag låter allt ta sin tid. Låter kroppen återupptäcka yogans rörelser och så sakta komma in i flowet.
Jag insåg också att jag verkligen trivs med att bo i en större stad. Nu är ju inte Palma någon enorm stad, som Malmö ungefär. Men här finns allt jag kan önska (utom familjen och vännerna hemifrån). Jag har haft mina funderingar om att bo på landet ibland. Att stillheten i naturen är det jag söker. Men inser allt mer att jag trivs bland människor och att ha allt på bekvämt avstånd. Däremot uppskattar jag enormt att naturen finns så nära och att jag ser havet nästan vart jag än beger mig. Det ger mig ett lugn. Ibland när vi är framme på stan och hamnar på turiststråken brukar jag sända stranden och havet en tanke. Det finns så nära om jag vill komma ifrån stadens puls. Lugnet har vi även i Bonanova där vi har vår lägenhet. Här är tyst och Bellver parken ligger nära ( har faktiskt inte varit där ännu).

Men upplevelsen av yogan berörde något mer i mig. Musiken och Deva Premals röst som jag lyssnat på så många gånger förr väckte ett sånt välbehag i mig. Om att tillhöra...något större. Om att jag faktiskt saknat denna biten i mitt liv när jag nu haft ett längre uppehåll med yogan. Jag behövde uppehållet för att veta vad jag letar efter. Nu vet jag det! Tack!
När jag kom hem kommenterade Björn att jag verkligen passar i "såna där yogakläder" Mmmm....jag trivs väldigt bra när jag får ha mjuka, tunna, sköna kläder på mig. Att tassa runt här hemma barfota, tända ljus, någon svag rökelse och lyssna på någon skön musik...är min grej och en av dom sakerna jag sett framför mig när jag drömt om livet i Palma.

Idag har varit en annan dag. Med mens och huvudvärk...envisa menshuvudvärk. Trodde promenader, gröna smoothies, chlorella och att börja med yoga skulle balanserat upp det där men jag fortsätter. Det får ta sin tid det också. Idag har det varit sängen och vila. Just nu är jag piggare och orkar skriva lite. Jag har lagt upp nya texter på min hemsida. Ni får gärna kika in med det är inte klart ännu. Kategorin FOOD ska heta LIFESTYLE och kommer ha fokus på ayurveda. Jag behövde bara ta det ett varv till med mig själv för att hamna rätt.
När jag nu sitter här med en kopp citronvatten, grapefrukt och avocado (det var jag sugen på och det balanserar levern som ofta är inblandad vid huvudvärk....kanske inte avocadon men det andra) är det med en känsla av ett skönt välbehag. Om att vi hittat hem och att detta bara är början på vårt äventyr. Livet....

Namaste


1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Så fint du skriver Ulrika! Jag riktigt känner din harmoni och lycka över att befinna dig där du är just nu! Har du någonsin yogat i Indien? Jag har rest där några gånger och provat yoga eller meditation snarare men aldrig riktigt fastnat eller hittat rätt inriktning. Men för mig har Indien alltid erbjudit en stark andlig närvaro. Magiskt land helt enkelt!
Skönt om din migrän börjat ge med sig.
Kram och god natt från Skåne!
/Anna