tisdag 3 september 2013

Reflektioner från min morgonpromenad....

Ett Palma i tidigt morgonljus...

I morse kom jag iväg vid sjutiden för en promenad. Lite vatten och 1 sked kokosolja så jag hade något i magen. Det är alldeles magiskt att möta dagen med ett Palma som vaknar. Luften var ljummen redan när jag gick så jag insåg snabbt att min munkjacka var onödig. Jag valde att gå in mot Santa Catalina längst strandpromenaden Passegie Maritimo.

Dadelpalmer kantar vägen...
Jag möter en kvinna med en liten söt hund som säger "hola" med låg röst. Som att hon inte ville förstöra den vackra morgonen med att tala för högt. Jag svarar "hola" något mumlande tillbaka och går vidare. Jag möter en hel del människor som är ute och morgontränar, springer, cyklar, går…..Det förenar på något sätt. En del hälsar eller bjuder på ett leende. Andra fortsätter bara på sin väg.
Jag tänker på att vi faktiskt bor här nu. På att vi inte ha någon fast punkt hemma i Sverige längre. För 1 år sedan var vi också här och hyrde boende 1 månad. Då kändes 1 månad länge men det är väldigt stor skillnad nu när vi bor här på riktigt. Våra möbler finns i ett förråd i Boarp och en del hos min bror med familj. Vi är fortfarande skrivna i Sverige…vi har våra familjer och vänner där. Men inget hem och ingen fast punkt. Vårt hem är HÄR och jag inser verkligen att orden ”Home is where your heart is” stämmer. Jag, Björn och Linn är en enhet och när vi är tillsammans mår jag bra.
Vi har på 6 veckor börjat skapa ett nytt hem här i Palma. Lägenheten var möblerad när vi kom .....men mer var det inte. Det fanns säng, bord, stolar, soffa, soffbord och ett par lampor. Skåpen var tomma och lakan, handdukar osv skickade vi ned med resten av våra tillhörigheter.
Det är skönt att få ”börja om” på något sätt. Skapa en ny bas…..Ett nytt hem….
Det stämmer med vart vi nu befinner oss i livet rent själsligt….på en ny resa.  För mig är det inte rotlöshet att byta boende. För mig är rötterna mycket djupare än så. När dom är väl förankrade skapas en trygghet inom mig och runt mig.
Visst saknar jag alla kära hemma. Dom ger ju en extra dimension åt tillvaron och är viktiga för mig. Men ibland måste vi göra vissa uppoffringar för att få något annat. Dessutom är det så enkelt att hålla kontakten med all teknik som finns.


Gamla fiskarkvarteren Es Jonquet....
Jag går upp i gamla fiskarkvarteren Es Jonquet och går förbi ett hus vi funderade på att hyra. Men det hann bli uthyrt…funderar på hur det skulle varit om vi bott där. Området är så charmigt men det är en del ljud nattetid. Finns ett disko strax bredvid huset vi var intresserade av. Jag föredrar lugnet som vi har i Bonanova. Det är så enkelt att ta sig in för stadens puls, 30 min promenad eller några minuter med bilen.


Jag går förbi Earth yoga och studion är ännu stängd. Dagens första pass har inte börjat. Jag ska dit imorgon på mitt sköna nybörjarpass…längtar.
Vacker kyrka som ligger strax intill min yogastudio.
Tar vägen längst havet på hemvägen också. Så vackert! Nu börjar värmen komma och jag är även varm av promenaden. En kille i 20 årsåldern sitter på en bänk vid havet och käkar nachos ur en påse med en burk dipsås till. Jag ler! Säkert är den där frukosten helt OK med tanke på utsikten. Han ser ut att njuta.
Sista biten hem är backig hur jag än försöker slippa. Väljer en lång och ganska seg backe. Inte så brant utan envist lutande uppåt. Går jag för fort blir jag för trött och stannar jag blir det ännu jobbigare att starta på nytt. Så jag stegar på…som en bergsget.
Svettig möts jag i dörren av en nyvaken och glad tjej. Vi käkar frukost på terassen i skuggan. När solen ligger på blir där för varmt att vara. Vi behöver investera i parasoller.
Smoothies, mina goda knäckebröd, avocado och bregott (inköpt på IKEA för nästan 5 euro) lite turkisk yoghurt med quinoapuffar smakade gott efter promenaden.

Det är kväll nu när jag väl får till lite bloggtid. Det är en stor dag för oss idag. Jag har blivit faster och Linn  har fått en liten tjejkusin. Min lillebror och hans Malena är stolta, lyckliga nyblivna föräldrar. GRATTIS TILL ER OCH UNDERBARA ALVA!!!!!!  Vi längtar så att få krama liten!!!!!

3 kommentarer:

Dagar av lycka sa...

Stort grattis faster! Det var oväntat stort att bli just faster tycker jag. Underbart!

Kram Anna

Ulrika Forsell sa...

Tack Anna! Ja, det känns stort. kram

Anonym sa...

Tack för fin nattläsning. Här ligger Alvas mamma och njuter av fjäderlätta andetag från en underbar bebis iklädd Linns lilla pyjamas i stl 50. Sov gott kära familjen Forsell, långt borta men ändå så nära.