torsdag 5 september 2013

Vi älskar Mallis!

Vi verkar vara en hel del som tagit steget och dragit från Sverige för att följa drömmen om ett liv i solen på Mallorca. Av en händelse hittade jag en fin blogg Livingmallorca den handlar om en familj som tog steget att följa sin dröm. Dom flyttade från Helsingborg till Mallorca vid årsskiftet och jag log igenkännande åt deras känslor vid flytten och om att skapa en vardag här på ön. Extra kul att läsa då vi ju gör i princip samma resa. Titta gärna in för vackra bilder. Henrietta från Båstad bloggar också om livet på vår kära ö. Jag hittade även en artikel från SVD om "Mallorcahypen" Artikeln börjar med "2013 är året då "alla" vill till Mallorca."
Jaha! tänker jag....det hade jag faktiskt ingen aning om innan vi flyttade ned.Vi fick idén om att flytta hit förra hösten i samband med vår 1 månads vistelse här i Palma. Det var något som drog och bara sa...Kom hit! Vi pratade inte så mycket med andra innan vi bestämde oss. Men när vi väl tagit steget hörde jag om än den ena och än den andra som flyttat hit eller var på väg ned. Det förstår jag! 
Mallorca  är lättillgängligt för oss svenskar. Det går snabbt att flyga hit och är relativt billigt. Det funkar att bo här även om man inte kan ett ord spanska. Svenska skolan finns här och det går att jobba på distans härifrån. Flera som valt att flytta hit är egna företagare antingen jobba man vidare med det eller passar man på att förverkliga det där man inte gjorde hemma. Skriva, måla, öppna café eller restaurang, arrangera resor hit eller något annat kul. Det är lätt att bli inspirerad här! Färgerna, ljuset och värmen omfamnar. Att Mallis dessutom bjuder på 300 soldagar om året gör ju inte saken sämre. :)
Jag läser Malin Berghagens blogg och hon har valt att tillbringa en sin höst i Palma. Jag märker att vi delar många intressen och favoritställen i Santa Catalina. Catalina är en ganska liten stadsdel i Palma och det är väldigt lätt att trivas där, lite som söder i Stockholm. Jag har aldrig träffat Malin men har hennes yogabok och gillar mycket av det hon skriver. Flera igenkännings faktorer men idag var det nästan lite märkligt . Vi hade haft några sköna timmar på stranden och jag tog en "skuggbild" på vår familj. Tänkte att den blir kul att lägga upp på bloggen. När jag någon timme senare gick in på datorn såg jag ett nytt blogginlägg från Malin där hon avlutar men en "skuggbild" av sig själv....Men oj! så lustigt....Jaaa...så kan det vara.


Efter att vi avklarat det vi skulle här hemma med jobb så tog vi några timmar på Portal Nous beachen. Nu är vädret alldeles perfekt! Lagom varmt och vattnet är så skönt. När jag låg där och blickade ut över Medelhavet fylldes jag av en sådan tacksamhet över att vara här. Tänk att vi faktiskt har vågat! Förra hösten när jag satt i ett regnigt Båstad och fick ta alla mina krafter i anspråk för att gå ut med Linn en stund känns långt borta. Nu går jag i klänning eller shorts varje dag och det tar nog ett par månader innan strumporna åker på. Efter stranden blev det en skön dusch innan det var dags för tapas inköpta på en ekologisk takeaway butik Björn hittade tidigare idag. Det finns gott om ekologiskt här på ön. Det tar lite tid att hitta allt men 
upptäcker något nytt nästan dagligen.


Nu är klockan mycket igen och dags för sängen. Imorgon är det fredag...oj..vad tiden går. Jag ska in till Catalina på lunch med Pernilla som gjort min hemsida, fixa lite ärenden och planera vad vi ska hitta på i helgen. Lördasgmarknaden i Sollér lockar.....Vi får se.  Kram!!!

Inga kommentarer: