söndag 8 september 2013

Skön söndag med marknad i Santa Maria.

Vaknade strax före åtta. Resten av familjen sov ännu så jag tassade upp och öppnade ut till terassen. Det hade regnat lite och himmeln var mulen men luften som strömmande in ljummen. Det väntas visst vara mulet, regn och åska kommande veckan. Mig gör det ingenting utan det är mest skönt med moln några dagar. Snart hör jag Linn från sovrummet :Var är mamma? Jag gick tillbaka för en stunds morgongos – bästa stunden på dagen.
Dukade fram frukost och trots att jag saknade en del i kylen lyckades jag få ihop en god måltid. Grekisk yoghurt med honung (sätter fram quinoapuffar, kokos och mandlar att toppa med). Rostat surdegsbröd med någon god ost och tomat. Ostarna här på ön är oemotståndliga…..
Sen gjorde jag en smoothie jag hittade recept på i boken ”Råsmart familj”. Rismjölk, banan, mandlar, spenat och kanel. Mixa och drick! Jag hade bara frusen spenat men det blev bra. Linn tyckte det var väldigt gott och vi döpte den till ”grön chokladmjölk”.


Vi bestämde oss för att ta en tur till Santa Maria och deras söndagsmarknad som vi ännu inte besökt. Det är bara 12 km dit så det gick snabbt med söta lilla fiaten. Det var mycket folk i staden, vi följde strömmen och var snart framme vid marknaden. Den var betydligt större än marknaden i Alaró, inte lika charmig men bra utbud av grönsaker och blommor. Där fanns en del krafs också men vi gillade marknaden.Tog en fikapaus och laddade med lite café con leche innan vi började handla det vi behövde. Jag gillar känslan att kunna handla med sig hem. Är man på semester och besöker marknader så är det ju sällan lönt att handla med ostar, grönsaker och annat hem.
Denna marknad hade även en ekologisk liten hörna så vi valde att köpa det mesta där.
Olivolja, färska fikon, minitomater, mandlar, mandelmjöl…..och lite annat.


Ekodelen på marknaden....

Finns kantareller även på Mallis...

Lycklig Björn bland alla godsaker.

Jag hittade ett par vita byxor att ha när jag yogar. 10 euro och jag lyckades pruta till 9 euro…ler…pruta är inte min grej och Björn skrattade gott åt mitt tafatta försök. Själv var jag nöjd!
Vi avslutade med en lunch på enda öppna restaurangen vi hittade i Santa Maria.

1 kg eko mandel mjöl och 1 kg eko mandlar (utan skal) för 16 euro (knappt 150 kr) Helt ok pris om man jämför vad 1 hg eko mandel kostar på dom flesta ställen i Sverige. :)

Någon vill smaka på dessa små söta körsbärstomater....

The girl in white....

Nu är vi hemma igen och bara softar. Björn och Linn är i poolen medan jag passar på att blogga. Känner ett inre lugn och en tillit över att vara på rätt plats.
Imorgon ska vi luncha med våra vänner från Bistron i Båstad som gästar ön. Kul med kända ansikten! Det är visst någon helgdag här och det mesta är stängt men restaurangerna förmodar jag är öppna.
Jag ser fram emot en ny vecka och vem vet...... kanske får vi internet ;)

Kärlek!

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Så mkt smarrigt det fanns att köpa i Santa Maria! Älskar också öns marknader. Börjar bli lite svalare här hemma, då är det extra skönt på Mallorca. Förstår att ni trivs och njuter!
Kram Anna