fredag 27 september 2013

Vi är där vi är....

Jag har haft en väldigt bra fredag. Förmiddagen var det fixande här hemma på schemat. Förbereda så att vi kan känna oss lediga i helgen. Hann inte städa hela lägenheten men va sjutton....det blir bra ändå.
Vid ett var det yoga på Earth Yoga och idag var det Malin Berghagen som ledde passet. Det var ju kul att möta Malin "live" efter att ha läst hennes bok och blogg. Vissa saker blev så tydliga för mig idag. Alla är vi exakt där vi är. När vi tillåter oss att vara där blir det väldigt bra. Men så fort vi klankar på oss, begränsar oss eller jämför oss med andra tappar vi vår energi. Nä! kära medsystrar. Sträck på er och stråla som dom stjärnor ni är. Alla bär vi på unika gåvor!
Jag har tränat för många olika lärare genom åren och har fastnat för det subtila i yogan. Andetaget och att stanna länge i rörelsen. Möta sig själv och låta kroppen släppa sakta, sakta. Sedan är det skönt med dynamiska pass också. Men när vi droppar egot och bara är oss själva där på mattan och ser vår egen skönhet det är då det händer något. Så är det för mig. Kanske är din upplevelse någon helt annan.
Jag är så lycklig att ha funnit en studio där jag trivs. Idag var undervisningen på svenska men jag gillar faktiskt att undervisas på engelska bättre. Orden blir mjukare och följsammare på något sätt. Inhale, exhale....:)
Det blev en runda hem och ta en smoothie till lunch. Mixade en näve spenat, en stjälk bladselleri, gurka, en halv banan, ingefära och citron. Så gott! Jag rekommenderar varmt att bjuda in gröna smoothies i livet. Ett perfekt sätt att få i sig klorofyll och massa andra nyttigheter. Kroppen jublar! Prova!

Björn hade lånat ett kontor på stan för att ha bättre uppkoppling så att han kunde fakturera. Jaa....vi pratar inte mer om internet nu ;)
Jag tog en fika med Linn och vi hade så kul. Jag märker att mitt tålamod blir så mycket bättre när jag får lite space till eget. Win, win för alla....


Runt femtiden är det lugnt i Santa Catalina. Många butiker håller siesta mellan två och fem. Det märks också att det är något mindre turister nu. Jag gillar dom där lugna eftermiddagarna med tommare gator.
Ja just det! Jag har bokat tid hos frisören. Har ju hört talas om Estefan i Catalina och att han ska vara duktig. Håret behöver klippas och färgas också för den delen. Små grå börjar titta fram....I över 5 år har jag växtfärgat håret och är inte så sugen på att lägga i kemisk färg. Blev jätteglad när jag upptäckte att Estefan även färgar med Henna. Så på torsdag har jag 3 timmars frisör besök framför mig. Återkommer med resultatet!
Det blev en mysig middag i La Lonja på 13%. Ett mysigt tapasställe som jag rekommenderar.
Genomtänkt! Det gillar vi....


Ser du stjärnan i det blå?! Njaaa...en takfläkt i varje fall...;)


Att sedan strosa genom Palmas gränder innan det är dags för en taxi hem är lycka. Jag vet att det blir många superlativ här på bloggen men det är svårt att beskriva hur vi har det på annat sätt. Det är verkligen underbart här och jag trivs så bra. Dessutom verkar akupunkturen och örterna jag druckit sedan i onsdags göra nytta. Känner mer energi och fokus samt tillit att allt är precis som det ska vara. 
Varm kram och há en härlig helg!

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Kul att få läsa om er vardag på ön! Härligt med alla superlativ tycker jag, betyder ju att ni trivs och är på rätt plats i livet!
Grön smoothie ska jag pröva! Du beskriver yogan så härligt att jag blir sugen på att pröva på.
Har en liten sovandes på armen så ingen lång hälsning idag.
Trevlig måndag imorgon!!
Kram Anna