onsdag 30 oktober 2013

Hösten har kommit till Mallorca!

Igår vände det från sommar till höst bara sådär. Det kom värsta skyfallet med blixtrar och dunder. Just då befann vi oss på stan och hann precis in på en restaurang i La Lonja området....jag kommer inte ihåg namnet men det var ändå inget att rekommendera. Maten var väl ok men servicen usel. Jag har annars kommit in i det här manana tempot på ön men detta blev inte ens charmigt. Hela dagen igår var lite trög! Underbart att ha mamma och pappa på plats men igår var helt enkelt ingen bra dag. Linn förkyld och skulle egentligen inte dragits ut på stan. Skyfall och inte en taxi i sikte när vi skulle hem.
Men, men.....vi var tillsammans och det är ju huvudsaken.
Idag har vi haft en betydligt trevligare dag. Vi har ju kontoret hemma så för att Björn skulle få arbetsro stack vi iväg framåt förmiddagen. Det blev Portixol och en fika på Fibonacci i vanlig ordning. Mysigt att sitta och småprata över en kaffe med föräldrarna och Linn. Det hör ju inte till vanligheterna. Dom gillade Portixol och vi tog en promenad längst havet.
Linn passar på att bli buren av morfar.

Så kul att leka med mormor!

Upptäcka!
Middagen åt vi hemma. Idag blev det hösttouch på maten med kycklinggryta, klyftpotatis i ugn och en sallad. Sen tog vi bilen in till stan för en tur i Old Town. Nu börjar det mörkna redan vid sex så det blev en ny upplevelse att strosa omkring i gränderna med skinnjacka och stövlar ( första gången på flera månader med jacka). I vissa butiker julpyntades det och julbelysningen började komma på plats på gatorna. Den tänds väl inte ännu förmodar jag....vet någon om det är någon typ av julskyltning här?
Igår kände jag ett lätt motstånd mot att det blir höst och kallare. Men idag kändes det bättre och riktigt skönt att få på sig jeans och tröja.
Vi tog en fika på Palmas äldsta café Can Joan de S'aigo som är väldigt charmig på sitt sätt.  Jag drack för andra gången deras tjocka varma choklad och börjar bli lite förtjust i den.....Annars var det lite väl sött för att falla oss i smaken. Men caféet är en upplevelse!Det blev några affärer och vi avslutade med ett par tapas innan vi trötta körde hem igen framåt halv tio. Gäsp! Det tar på krafterna att vara reseledare :)
Oktober har ju verkligen varit en social månad för oss och det innebär även mycket äta och fika ute. Jag får ta tag i sundare vanor nästa vecka. Missade min yoga idag.....Men vill ju umgås med mamma och pappa när dom är här. Imorgon ska dom vara barnvakt när jag och Björn ska ta en middag på tu man hand ( vår andra sen Linn föddes....efterlängtat och behövligt).

Nä nu ska jag krypa ned hos lilla familjen.
Kram på er!

Present från min kära vän Ida som mina föräldrar hade med. Snygga kryddor från Urtekram, eko såklart! En fin tvål och bok. Tack Ida! Så glad jag blev :)

1 kommentar:

Lars Törngren sa...

Hej!

Stötte på din blogg idag och skulle vilja ha kontakt med dig för ev. medverkan på min sajt/sajter www.destinationmallorca.se och www.palmademallorca.se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Med vänliga hälsningar
Destinationmallorca
Lars Törngren

• Ängdalavägen 36
217 47 Malmö, Sweden

• Finca Sávenc, cta Cala Tuent s/n
07315 Escorca, Mallorca

Phone +46 40 64 44 670
Direct +4640-64 44 671
Cellphone +46 707 91 56 50