lördag 26 oktober 2013

Life is good!


Tänk att jag sitter här i en liten klänning, bloggar, dricker en eko San Miguel ;)  ser Medelhavet som är oändligt i soldis och poolen som glittrar nedanför terassen. Den 27 oktober!  För 1 år sedan var detta långt borta både geografiskt och tankemässigt. Nu är det vår vardag och jag får påminna mig om att det var en låååång resa hit. Många års drömmande och olika bitar i livet som vi lät hindra vårt steg. Men så föll dom där pusselbitarna som behövdes på plats och vi fattade beslutet att NU gör vi det. Det klart att det för vår lilla familj samman. Jag hoppas även att den "stora" familjen kan gynnas av vårt beslut. Storebror Victor kommer för att fira julen med oss och det ser vi sååå fram emot. Det betyder mycket att någon av Linns syskon firar med oss. En rikedom för henne att snygga brorsan på 25 år kommer och busar ett par dagar. Hon planerar redan att vi ska köpa vita skumtomtar på IKEA som dom ska dela (hmmm...det där får vi nog diskutera :) hon har fram tills nu inte vetat att det existerar skumgodis.......). Jag är förväntansfull på att fira jul här på Mallorca. Ni som bor här och läser....är det något man INTE ska missa i firandet?

Igår var det besöksdag för oss på Happy Faces. Det gick bra! Intensivt och mycket att ta in för oss alla.
För mig blir det en känslomässig resa att se tiden ha sin gång. Släppa min "lilla" tjej till dagis och skolvärlden. Det där med "instutioner"  är inte min grej....Men klart jag fattar att det är så det funkar i världen. Jag är "fine" med att vi nu ska ta steget. Det blir bra för oss alla. Särskilt kul tyckte Linn det var med utemiljön där hon trivdes som fisken i vatten. Lunchen såg hon fram emot...att hon sedan var den enda av 20 barn som inte ville ha haklapp (vilket hon inte haft sedan hon var 1 år så jag fattar att en blå haklapp i hårdplast inte var det minsta kul att ha om halsen) tyckte soppan smakade BLÄ (har aldrig hört henne använda det ordet förut....) och inte ville sitta still.....det var nog bara ett problem FÖR mig.
När jag andades ut på El Perrito över en sen lunch med familjen kändes dagen som helhet bra. Linn vill gå dit igen och jag är lättad att vi tagit steget.

Idag vaknade vi till en härlig ledig och solig lördag. Vad gör man med hela Mallorca att välja på? Vi tog en utflykt till Esporles och deras lördagsmarknad. Vi har blivit smått förälskade i den där söta byn i bergen 11 km från Palma. Marknaden var väldigt liten med innehöll i princip det man kan önska för att köpa lite gott till helgen. Ost, korv, skinka, oliver, fisk, grönsaker, frukt, vin, blommor.....Inget att jämföra med Santa Marias matmarknad men åhhh....vilken vilsam plats.
Det blev kaffe på ett café där Linn upptäckte en tjej "hon ville leka med". Jag började småprata med föräldrarna och det visade sig att dom just flyttat från Palma till Esporles för 1 vecka sedan och hade sin  tjej (jämngammal med Linn) på.....Happy Faces! Vi hade alltså träffat den lilla tjejen igår. Snacka om att världen är liten och jag fick det sista tecknet jag behövde för att vara helt övertygad och trygg i att välja Happy Faces. Avgörande var väl nästan när mamman saligt berättar att barnen till och med dansar flamenco :) Me like!
Vi stannade i byn flera timmar. Linn hann sova i vagnen och vi tog en lunch innan vi körde hem.  Nu har vi en underbart skön eftermiddag på terassen. Varmt väder fortfarande....det verkar slå om till veckan så mina efterlängtade föräldrar missar precis detta högtryck verkar det som. Deras prio är inte alls vädret utan LINN! Vi är förväntansfulla inför måndagkväll när vi ska hämta dom på flygplatsen.
Bienvenidos! (det där får du slå upp mamma :))

Jag önskar er en skön helg med bamsekram från Mallorca.

Inga kommentarer: