torsdag 24 oktober 2013

En lugn stund....

Jag är själv hemma ett par timmar och då är det massor av saker jag vill göra. Samtidigt som jag inte vill göra något....Dörren slås igen och resten av familjen går på kyrkis. Jag sätter på vatten och gör en stor kopp yogite, på min tepåse står texten "Lets learn to rejoice more often" Just det där är jag ganska bra på .....att glädjas....Jag tar några bitar choklad med.... sedan ett varv med vår urkassa dammsugare. Vi hade en ganska ny och bra dammsugare med oss hit men den bara slutade funka en dag. Så köpte vi en billigare variant och jag kan lika gärna sopa så dålig är den. Linn säger "mamma tycker det är en skitdammsugare" :) mmmm..så är det. Jag övergick till bloggande en stund istället. Det är lite meditation över det här med att blogga. Sortera tankar och få ur sig ord. Det varierar i vilken form inspirationen kommer, i form av några korta rader, bilder eller långa inlägg. Ibland vet jag inte alls vad jag ska skriva om förrän jag börjar. Så är det idag!

Jag konstaterade just att vi varit här i 3 månader. Mycket har hänt och på ett sätt känns det som ännu längre sedan vi lämnade Båstad den där ljuvliga sommardagen. Oj! vad jag grät i alla avsked. Lämna bonusarna, familjen, vännerna och Sverige. För att påbörja en ny vardag i Palma.....Inte för att vi måste utan för att vi vill.

Storebror Victor 

Bus med syster Amanda

Storebror Oscar

Det har inte bara varit enkelt och det vet ni som följer min blogg. Jag är hemmamamma/ egen företagare och min man jobbar också hemifrån. Vi kastas inte in i något socialt nätverk. Inga barn på svenska skolan och inget helt naturligt forum där vi träffar andra. I början stressade det mig något men ju mer tiden går härnere så har jag kommit in i en skön tillit. Det tar sin tid att landa och skapa ett nytt nätverk. Arbetsmässigt står jag på ny plats. Tidigare har jag sålt produkter (haft hälsokostbutik/ livsstilsbutik/ web-shop). Nu säljer jag min tid, min kunskap och erfarenheter. Allt det där som mitt liv hittills lett fram till. Jag längtar efter att samarbeta med andra i någon form. Det i kombo med mitt skrivande........Jag är en sådan där människa som vill göra många saker. Min kusin gav en så söt liknelse...."Jag ser dig som en sol med många strålar. Du har så många bitar du är bra på och kan jobba med" Tack söta Helén...Mmmm....så är det. Ett 8-5 jobb är inte min grej.... Det är inte i det jag blommar. Tänk så olika vi människor är. Någon annan skulle vara jätte stressad över att inte ha ett fast jobb med fasta rutiner. Huvudsaken är att vi vet hur vi vill ha det och vad vi mår bra utav. Jag fortsätter med att låta mina solstrålar få lysa.

Min behandling hos Gudrun och hennes örter verkar stärka mig bra. Känner ett annat fokus och lugn inom mig. Ingen brådska med något, ingen press utan bara fylla på mig. Stärka för att kunna dela.
Imorgon ska vår lilla familj göra en besöksdag på Happy Faces. Förhoppningen är att Linn ska börja så smått under November. Det är något som bara klarnat för oss. Tiden är mogen. Så enkelt var det!
Det är en förväntansfull liten som undrar när det är fredag och Happy Faces. Jag funderar mest på att vi inte kan spanska ännu men detta blir ju bästa sättet att lära sig språket. Kastas in i det!

Jag och Björn ska ta spanska lektioner som hemundervisning så fort Linn är inskolad. Då kommer även andra bitar falla på plats. Jag har en mycket behaglig känsla inför framtiden. Våra första månader här har varit en slags inskolning det också. Nu börjar det landa i oss alla att vi bor här. När vi gick på stan häromdagen var det ett par stycken jag hälsade på, jag log lite åt den där känslan att faktiskt börja känna igen folk. Ett och annat spanskt ord börjar också fastna. Jag hittar ganska bra när jag rattar runt lilla punton, älskar min yogastudio och har hittat en bra frisör och en superduktig akupunktör, solen skiner och havet är ljummet.... Vad mer kan jag önska ;) Dessutom har jag några söta svenska bloggkollegor boendes på ön som jag ska dricka kaffe med framöver. Men som sagt manana, manana :)  tillsdess finns det med på min lista med trevligheter som väntar.  Jag och vi har lagt en bra grund för att ta emot ön och livet ännu mer.

Dammsugaren glor på mig! Va sjutton, jag stänger in den i städskrubben igen. Tar en kopp te till och förbereder mig på ett skönt Yin yogapass ikväll.
Puss på er!
Denna fina bild fotade Malin när vi besökt Puerto de Soller. Mor och dotter i förtroligt samtal.

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Så fint du beskriver ert Mallorcaliv Ulrika! Som följare av din blogg märks det i dina texter att ni landar allt mer på ön. Skön känsla kan jag tänka mig! Ibland kan det vara en fördel också att inte nytt umgänge etc kommer på en gång utan att man på egen hand får landa på en plats, hitta sin egen och sin familjs plats där och i stilla mak låta nya vänskapsband växa fram. Likaså med ditt jobb, klokt att ta ett steg i taget, njuta av att vara mamma och hitta forumet för jobb i ert nya land.
Jag följer er med spänning och fylls på av en massa härlig energi som du bjuder på här på bloggen och det lugn som Mallorca ger mig.
Önskar er en fin fredag och helg!
Kram Anna
Ps. Spännande med dagisbesök imorgon!