söndag 24 november 2013

Påfyllande helg!

Vilken härlig helg! Igår var vi i Santa Catalina på förmiddagen. Fika på El Perrito i vanlig ordning och så en tur i saluhallen. Detta fantiserade vi om förra hösten i Båstad och nu är det så vi har våra helger...om vi vill.....
Senaste veckornas regn har upphört och solen har kommit tillbaka. Det är hög luft och uppåt 15 grader skulle jag gissa.  Vi uppskattar verkligen denna årstid! I lördags bara strosade vi runt i Catalina och njöööt. Saluhallen är julpyntad och grönsaker/ frukt/ kött/ blommor mm är bästa tänkbara. Sådan lyx att få köpa närodlat, ekologiskt och mat av högsta kvalité. Båda jag och Björn älskar mat,  både att laga och äta så ni tror alldeles rätt att det är julafton för oss att gå omkring i saluhallen en lördagsförmiddag. Särkilt denna säsong när det inte är lika fullt som det är sommartid. Spanjorerna själva står utanför saluhallen och umgås med en öl och tapas. Inne finns flera tapasställen, sushiställen och vill du käka ostron och ta ett glas cava går det bra. Atmosfären är trivsam och avslappnad. Det märks att folk är lediga och gör sig ingen brådska - spanjorer kan konsten att umgås i enkelhet.


Björn köper dagsfärsk mjölk, mingel i saluhallen , besök på ZIVA och clubsandwich till lunch....
 Santa Catalina


Det är ett magiskt ljus här nu ( det tycker jag i och för sig att Mallorca bjuder på året runt) men igår gick vi bara och "åhhhade" oss hela dagen med alla kontraster av allt grönt, blå himmel och vackra fasader.

I helgen har Svenska Kyrkan haft den årliga julbasaren och vi har hunnit med två besök. Igår eftermiddag mötte vi upp trevliga familjen Jelf som vi träffat här. Det var alldeles tjockt med folk och julstämningen lyckades nästan infinna sig lite smått. Spetsad glögg, lussebullar och pepparkakor. Shoppade bla liten söt tomte, tomteluva och servetter till julafton. Vi är verkligen "impade" av satsningen kyrkan gör här nere. Kanske skulle lite spetsad glögg serverad av prästen samt  försäljning av egen tillverkad cognacsenap skapa tillströmning även till kyrkan i Sverige...vad vet jag;).Trevligt hade vi! Det blev en spontan kväll hos våra nyfunna vänner. Lite märkligt för Mia har jag träffat tidigare genom Be Happy butiken jag drev i Helsingborg ( hon sålde smycken som jag köpte in). Världen är liten och nu möttes vi här i Palma på svenska kyrkan. Det blev mys, mat och lite vin hemma i deras lånade hus (dom är här i ett par månader) och barn som lekte tills dom i princip somnade i famnen.

Idag möttes vi återigen av en blå himmel och strålande sol. Jag satt ute i solen en stund på terassen i bara linne och njöt. Vi tog sedan en sväng till svenska kyrkan igen för jag behövde glitter till luciafirandet på Kyrkis och det var väldigt gott med lussebullar så vi passade på att ta en fika.
Sedan blev det Bellverparken...jag får erkänna att det var mitt första besök där. Vi bor nära parken men det är lite backigt att ta sig dit. Björn och Linn har varit där många gånger men det har aldrig blivit att jag hängt på. Men idag äntligen kom jag dit och OJ så vackert. Grönska så långt ögat når!
Jag är mer än nöjd med denna helg och vädret. Det har varit tufft för mig ett tag men nu känner jag att jag går in i något nytt och positiv. Vi har tagit ett steg....ytterligare i nya Palma livet. Nu möter vi snart december på Mallorca och jag har ännu inte behövt mössa. Yes!
Idag skickar vi dessutom massor av grattispussar till vår kära Tilde som fyller 9 år. Det är Lottas och Klas yngsta dotter som vi är faddrar till. Hurra för dig söta Tilde! 

1 kommentar:

mamma sa...

Hej! Så roligt att läsa att ni har haft en så fin helg o träffat vänner o Linn har fått leka med andra barn. Du har ju lagt in så många härliga bilder, vacker höst! O ni ser verkligen nöjda ut, så klart. Känner igen dom fina husen, var ju nyss där.....känns konstigt. Sköt om Er! Älskar er...puss