Mmmm...idag har varit en skön dag. Regnigt och höstigt och en timme extra som jag tycker har märkts hela dagen. Vi "höstade" vår terass idag, klippte ned rosor, lavendel och annat. Räfsade löv och satte ihop utemöblerna som ska få en pressening över sig i vinter. Jag tycker om att fixa med växter och annat och det var skönt att vara ute i regnet.
Vid 14-tiden var det dags att prova ett Sivananda yoga pass för första gången. Sivanda yoga baseras på Hatha yoga med stort fokus på pranayamas. Läs mer på http://www.sivananda.org/ Jag har inte yogat på länge med kroppen kom direkt in i yoga flöde. Idag kunde jag verkligen släppa prestationen och bara följa kroppen och andningen. I vissa rörelser känner jag av svanken på höger sida och är extra försiktig. Jag ska även besöka en naprapat för att se om något ligger fel.
Passet hölls av Cristina Caires som är nyutexaminerad yogalärare från Sivananda Yoga School som är en av världens främsta yogaskolor. Klassen hölls på engelska och var väldigt enkel att följa. Vissa instruktioner känns nästan enklare att ta till sig på engelska. Särskilt på avslappningen...inhale...exhale...Namaste! Cristina kommer hålla klasser på söndagarna, läs mer på http://www.aktiverasverige.nu/
Det var extra gott med middag efter dagens aktiviteter. Jag gjorde en god Boveteotto ur boken Peace, Love and Food av Renée Voltaire. Finns på Be Happy - just nu till specialpris 170 kr (o.p. 250 kr) Dessutom är det FRAKTFRITT på Be Happy oktober ut.
Boveteotto (för 4 pers)
3 dl skalat bovete
1 msk lantbuljong
lite olivolja att fräsa i
2 nypor curry
1 liten nypa spiskummin
1 knivsudd sambal oelek
1/4 litet vitkålshuvud
Tamari att ringla över
1/2 dl vatten
1 bit ingefära
1 nypa havssalt eller bergssalt
skalade pistagenötter till topping
Skölj bovetet i hett vatten. Koka sedan bovetet med lantbuljong ca 20 min. Sila bort överflödigt vatten. Hetta upp olivolja i en panna eller kastrull och lägg i cutty, spiskummin och sambal. Strimla vitkålen och lägg ned den i pannan. Ringla över tamari och lägg ned det kokta bovetet. Vänd runt ordentligt i pannan och tillsätt vatten. Skala, finhacka och blanda ned ingefära. Salta och vänd runt. Tillsätt med vätska om det ser torrt ut. Servera med hackade pistgenötter på toppen och en klick yoghurt dip.
Nu är det sängdags och en stunds spikmatta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar