onsdag 13 november 2013

Gå dit hjärtat leder dig.....

Jag läste en bok med den titeln för många år sedan....minns inte vad den handlade om bara att den berörde mig. Idag är det ord jag ofta plockar upp inom mig.....GÅ DIT HJÄRTAT LEDER DIG. Frågan är ju då vad som är hjärtas röst och vad som är egot (rädlsans röst). Det enklaste sättet för mig att förmedla vad hjärtats röst betyder för mig är - VISSHET. När du vet och känner i hela dig att detta är det jag vill/ söker/ behöver.
Just idag har jag fått erfara det så tydligt. Vi har ju som jag skrivit massor av gånger här planerat att Linn ska börja på Happy Faces förskola. Men hela tiden stoppas processen upp av olika anledningar. Priset är en men även något annat som jag inte kan sätta fingret på.
I början av vår vistelse här gav Björn mig en broschyr om "Zunray Kids" en liten för/lekskola i centrala Palma. Jag tilltalades direkt av broschyren och konceptet. Men så la vi den där idén på hyllan. Det var ju Happy Faces vi tänkt oss. Så kom ett mail från svenska skolan där Linn också stå på kö till förskolan att det är 2 barn för henne i kö och dom kan inte ta emot henne i januari. Så börjar jag "vela" på att det kunde ju vara bra och tryggt att välja svenska skolan istället. Men vi vill ju inte vänta längre på förskola. Nu är det dags! Återigen började jag ifrågasätta och väga för och emot. DÅ kom jag att tänka på Zunray Kids...kanske ändå att vi skulle kolla upp det. Sagt och gjort! Idag var vi där på ett kort möte och känslan är överväldigande positiv. Mötet med Francesca som driver lilla förskolan var avslappnat och trevligt. Vi pratade engelska och det var enkelt för mig att ställa mina frågor. Intill lilla förskolan driver dom även sin yogastudio Zunray Yoga. Vi har varit på innergården ett flertal gånger för vi tycker den är så mysig.
Nu stod jag där med möjlighet att låta vår Linn börja där vid årsskiftet. Jag har mycket mer att berätta om skolan. Men ska bara ta in känslan helt själv först.
Det jag vill dela här idag är att fortsätta tro och drömma om det vi vill ha. Det kommer!!! Tids nog....
Jag var beredd att kompromissa med Happy Faces. Med både det ena och andra. Så idag stod jag där och insåg att HÄR erbjuds ju exakt det jag vill ge till Linn just nu. Lek, möte med andra barn och kärleksfulla vuxna som vägleder. Att yoga och meditation finns på schemat för dom små är ju bara ett plus :)
Tack livet att du visar mig det jag behöver. Tack för att allt är möjligt och tack att jag vågar ta emot...... (inte alltid det enklaste fast att vi tror det). När vi börjar få det vi ber om då försvinner en hel del dramer och plötsligt frigörs massor av annan energi.  Det går inte att gömma sig längre.....Då är det bara att ta steget ut och leva sitt (mitt) drömliv. Here I come!

Höst i Palma och julbelysning i träden på min favorit plats Passeig Born.....väldigt nära förskolan vi besökt idag. 


1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Härligt! Ibland väntar det rätta rakt framför en! Kul med internationell miljö för Linn, antar att de pratar engelska eller spanska på förskolan?
Boken du nämner av Susanna Tamaro har jag också läst för några år sedan. Har för mig att jag älskade den men blev besviken på att slutet inte höll samma kvalitet. Ja, ja underbar titel om inte annat.
Nu ska här planeras för kalas för vår nyblivna 4-åring!
Önskar er en fin torsdag imorgon!
Kram Anna