söndag 10 november 2013

Farsdag har firats med marknad i Pollenca.

Jag har just pratat med min syster i telefon en lååång stund. Så detta inlägg blir kort och mest bilder.
Vi har haft en mysig farsdag. Grattade pappa Björn med teckning och kalsonger. Teckningen var det klart bästa förstås. En god frukost och sen packade vi ihop oss för utflykt. Idag blev det Pollenca där det är marknad varje söndag. Denna helg var där "Fira de Pollenca" i dagarna tre och jättemycket folk. Vi fick en härlig dag som det oftast blir när det görs utflykter här. Omgivningarna, bergen och alla dofter.....det är svårt att inte trivas. Det har varit höst idag och riktigt blåsigt...fast inte särskilt kallt. Jacka och scarfs räckte gott! 
Vi har käkat god farsdagsmiddag här ikväll, kyckling, rostad potatis, rödbetor och kål. Höstmat! Tända ljus och mörkt ute med vindarna som viner. Nu börjar höstkänslorna infinna sig och det känns bra.

Vi har pratat en hel del denna helg jag och min man....om vår flytt, våra mål, drömmar och om livet. Vi är en familj och det är den största rikedom jag upplevt. Att älska och att älskas.
Vår flytt har gjort att vi kommit ännu närmare varandra. Det sätter vissa bitar på prov och då gäller det att stå med fasta rötter. Att dela en historia i att ha rest bredvid varandra i snart 15 år i med och motgång gör mig stark och trygg i min relation. Det är ett ständigt arbete att hålla en relation levande. Min man har många gånger suckat och varit besvärad när jag velat prata om saker och ting. Idag står vi på en annan plats och våra diskussioner som funnits genom åren är istället kommunikation. Vi motarbetar inte varandra utan lyssnar och vill framåt. Klart vi kan hamna i "tjafs" men inte så ofta...detta tack vare våra respektive utbildningar hos Karin Boucher. Det bästa val jag gjort vad gäller personlig utveckling.
Det sparar oändligt med energi att inte älta och skapa dramer. Däremot innebär det inte ett smärtfritt liv...men ett rent, sant och glädjefyllt liv.
Det blev visst mer skrivet än jag tänkt mig...
Men nuuuu Solsidan på TV4 Play och ingefärste som jag just nu är såld på. Koka vatten med massor av hackad ingefära. Bästa drycken!
Puss!


Bilder från dagens besök i Pollenca.

Så här vacker var himmeln ikväll.


Dagens inköp på marknaden. Äntligen hittade jag en väska jag gillade och ett fint armband med fjäril som en trevlig kvinna från Menorca hade gjort.

Sist men inte minst ett stort grattis på farsdag till min fina pappa. Jag älskar dig! (bilden tagen förra helgen)


2 kommentarer:

åse sa...

Tack för besöket hos mig på så vis hittade jag hit till din trevliga blogg. Spännande att få förmånen att bo på Mallorca denna vackra Ö som jag besöker minst en gång om året.

svar på din fråga, Hotellet är beläget på sydkusten strax väster om Ystad.

Jag återkommer ha en fin måndag. Åse

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Ulrika!
Sitter på golvet här hemma med vår minsting som övar på att vända sig. Dricker tea och ser morgonen sakta gry och efter en tokregnig helg (även åska och hagel ena natten!)utlovas det sol och vindstilla idag! Storebror som drömt mardröm och varit vaken lång stund i natt sover ännu.
Tack för din fina kommentar hos mig! Ibland är bloggpaus eller vad det nu kan handla om för pauser i livet viktiga. Jag älskar skrivandet och fotograferandet och att få dela det med andra men inte när det känns halvhjärtat. Din blogg är ren inspiration, inte bara ger den mig en bit av det Mallorca jag ständigt längtar efter, utan också många nya infallsvinklar på saker i och med allt "klokt" du generöst delar med dig av. Kikade in på din hemsida igår, så fin den är! Blev riktigt nyfiken på dina samtal etc.
Det vore jätte roligt att ses vid tillfälle, kanske hittar vi båda en ledig stund i april när vi reser ner! Vi kan se.
Mina föräldrar och goda vänner hade ätit god lunch vid ett värdshus/restaurang precis innan tunneln till Sóller igår. Ligger intill en trädgård som är öppen för allmänheten. Aldrig besökt den men funderat många gånger.
Önskar dig och din familj en riktigt fin måndag och start på veckan!
Kram Anna
Ps. Pollenca är en mysig stad tycker jag. Genuin som så mkt annat på Mallorca. Älskar det med ön. Finns en liten allt-i-allo-butik där som har fårbjällror. Det köpte vi i julklapp till svärmors får ett år. Så mysigt sedan när det bjällrade som på Mallorca fast hemma på deras gård på östgötaslätten!