måndag 25 januari 2010

En ny härlig dag!

Kylan verkar vilja stanna! Jag är rätt trött på den - vilket jag nog inte är ensam om. Men ställ det mot Haiti så är det bara att ta på sig en tröja och se glad ut. Inte bara se glad ut - utan vara glad.

Dessutom blir det extra underbart när vårsolen kommer. Snödropparna slår ut och fåglarna börjar kvittra. Här i Skåne börjar det snart! Idag kan jag faktiskt ana våren. Solen lyser in genom fönstret och på bordet står tulpaner. Om en vecka är det 1 februari och jaaa... tänk vad tiden går. Mitt i denna väntan och längtan så går vi mer kurser än någonsin i mindfulness och yoga. Vi vill lära oss att vara här och nu. Uppskatta nuet för det är det enda vi har! Det ena utesluter inte det andra. Längtan kan vara en otroligt bra drivkraft! Dagar jag tycker det är extra tungt med denna årstid brukar jag titta på kort. Plocka fram några album ( numera finns alla mina bilder bara på datorn..hmm...blir ju aldrig av att jag framkallar några bilder). Så tittar jag på lite härliga bilder från våren och sommaren och fylls med en pirrig känsla av förväntan.
Bilden är tagen från påsken-09 utanför vårt lilla hus.
Snart kommer solen igen! Snart blir dagarna längre och vindarna varmare.
Min blick föll just på en tavla vi har här hemma med texten:" Sitta stilla och ingenting göra våren kommer och gräset växer av sig själv."

Ja, våren kommer av sig själv! Så det är bara att vara i det som är. På med tröjan och mössan och ut i friska luften för att inandas lite härlig frisk luft så här på lediga måndagen.

3 kommentarer:

Maria (peppen) sa...

Åh härligt att se en vårbild även om det är aaaaalldeles för långt kvar, särskilt här i Västerbotten.

Själv brukar jag precis denna tid varje år gå en sväng på stan på resebyråerna och plocka på mig lite resebroschyrer och klippa ut de finaste bilderna med Thailändska stränder etc och sätta upp vid datorn. HÄRLIGT att titta på! :-)

Petra sa...

Jag har precis beställt hårvårdsprodukter av dig från John Masters. Såg att du hade en blogg, så jag har haft lite inspirerande läsning nu =)

Är det så att du använder John Masters själv? Såg en bild på dig på bloggen och du har ju fantastiskt fint hår!

Ulrika sa...

Petra! Tack för ordern. Ja! Jag har använt John Master hårvård och stylingprodukter till håret i snart 2 år. Växtfärgar även håret sen något år tillbaka. Mitt hår mår bra ad dom produkterna. Hoppas du blir nöjd. Be Happy!