söndag 26 september 2010

Illa jag mår illa....


Det känns lite konstigt att skriva om något så privat på min blogg men nu tar jag steget ändå. Det blir ju något offentligt ändå...inom en snar framtid. Jag är gravid!!!! För mig och min man är detta en fantastisk nyhet då vi försökt att bli gravida på naturlig väg i snart 10 år. En lång resa där varje steg har haft sin mening....sin orsak...och sitt mål. Många tankar, funderingar och värderingar har gått genom mina tankar. Det enda jag kännt väldigt tydligt hela tiden att är att hormonbehandling och IVF är inte vårt väg till ett barn. OBS! I detta ligger inte någon värdering i vad någon annan väljer. OH nej! att vilja ha ett barn är något så grundläggande för många av oss...när det inte sker och tiden börjar gå väcker detta enorma känslor i oss. Man griper efter halmstrån! Försöker förstå! Vill göra sitt bästa! Jag har bara vetat att min blockering legat på ett annat plan. Jag och min man hade även gjort upp med tanken på ett liv utan gemensamma barn - och att det också skulle bli ett lyckligt, härligt liv. Men nu ville det komma en själ till oss! Stor tacksamhet i mitt hjärta. Stor tacksamhet till de terapeuter/healers som funnits vid vår sida och finns där forfarande. Nu har ju resan börjat på riktigt!
Så hur känns det då att sitta här i 13: e veckan? Mmmm...underbart, ofattbart och väldigt illamående. Jag kunde inte föreställa mig hur livet kunde ändras så där över en natt. Det kändes nästan så! När vi gjort positivt graviditetstest (dagen före jag fyllde 40 år - WOW!) började illamåendet nästan direkt...och tröttheten...och konstiga matval. Adjö till vitaminer, broccoli och spenat och välkommen hallonkräm, pannkakor och husmanskost. Amazing! Jag är som dom flesta som läser min blogg säkert förstått mycket intresserad av näring, kost och ayurveda. Nu har allt utmanats! Här gäller det att genomleva dagarna med så lite illamående som möjligt. Det gör mig på någotvis ödmjuk till livet. Ödmjuk över att faktiskt tappa "kontrollen" jag trodde jag hade och att bara tillåta tiden ha sin gång. Som en väninna sa - Du har varken gjort något rätt eller fel - det är så här du reagerar på hormonomställningen. Acceptera!
Ja, nog har jag fått acceptera! Har varit helt däckad ett par dagar men börjar nu komma tillbaka igen. Har fått tag på ett antroposofiskt medel från Weleda för graviditets illamående. Verkar hjälpa en aning!

Så som ni förstår har livet fått en ny innebörd som jag inte hunnit landa i ännu. Det blir en ny resa och min blogg kommer nog präglas av en hel del nya tankar och funderingar. Nu kycklinsoppa som min älskade man lagat och sedan efterlängtad promenad i parken.

Livet är ett mirakel!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till dig och din man! Din blogg är UNDERBAR att läsa

Elin sa...

Varmt och innerligt grattis! Å vad jag älskar när det händer mirakel i människors liv! Du är så värd det! Kram från en trogen bloggläsare

Nina sa...

Grattis till Livet! Grattis till illamåendet och alla cravings :) Ta hand om dej!

pernilla sa...

Stort grattis!
Det är iallafall det bästa illamåendet man kan ha!!!

Anonym sa...

ÅH så roligt, stort stort grattis. Njut av varje stund nu, det är en härlig tid du har framför dig.
kram

Malin sa...

Varmaste gratulationer och all lycka framöver. Det är en spännande tid, njut och ät precis det som passar dig för dagen! Tänk inte på något annat, bara må bra i dig själv!
Namaste
Malin