tisdag 28 september 2010

Härliga höst!

Det har inte blivit någon yoga för mig sen jag blev gravid. Det hänger på illamåendet! Jag var i fin balans i somras när jag blev gravid. Tränade en hel del yoga och hade verkligen kommit in i bra morgonrutiner. Men så! drog värsta hormonomställningen igång och dagarna ser för tillfället helt annorlunda ut. Trött på morgonen och alldeles för illamående för yogamattan. Jag tror på en snar förändring! Faktiskt har denna dagen gått riktigt bra...utan att umgås med toastolen..hmm...Jag har åksjukearmband på mig och dom verkar inte så dumma. Dricker kamomillte och försöker hålla mig sysselsatt med andra tankar. Det är när det kommer till maten som det blir jobbigt. Mår faktiskt illa så fort jag tänker på mat! Men mår bättre när jag äter - så det gäller bara att hitta vad som funkar just denna dag. Ikväll blir det potatis och purjulöksoppa med ostgratinerade mackor ( tack vare en kompis som skrev på facebook att dom skulle äta det. Mmmm..det vill jag ha idag!).
Jag har beställt en yogadvd som kom med posten idag Gravidyoga - andning, yoga, avslappning och meditation är namnet och jag ser fram emot att kunna prova den. Längre fram kommer jag nog gå på "yoga för gravida" hos någon lärare. Men ännu har det inte kännts aktuellt.
Det är nu jag får jobba med att yoga är mer än stunden på mattan och våra asanas. Det handlar om livet, vårt sinne, kropp och själ. Nu är nu! Att vara i det som är och veta att allt är föränderligt.

Hmmm...jag har promenerat i Ramlösa parken ett par dagar i rad. Helt magsikt och underbart!!!Vilka dofter, vilka färger. Nu är väl ändå hösten som bäst? Den höga luften, de klara färgerna och fortfarande en del sensommar blommor kvar. Det finns en kraft med hösten och också en stillhet och en slags ro. Tid för reflektion, tid att gå inåt men också att vara nära med sina kära. Laga god mat, baka och pyssla! Årstiderna har verkligen sina funktioner. Genom att också förstå ayurvedans olika rytmer kan vi hitta balans året om. Tror jag ska sätta ihop en härlig föreläsning om ayurveda tips för en skön höst och vinter. Inspirationen börjar komma tillbaka märker jag när jag skriver. Skönt! Nu är det dags för att tända ljus, softa i soffan och klappa magen. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt, ta hand om dig alltid kul att läsa din fina blogg!!!!
Har precis börjat på en yogakurs kundalini så skönt att få testa och känna på det och inte bara läsa i mina böcker. Sat nam
LINA

Malin sa...

Graviditeten var nog min mest yoga-täta period, det var underbart att känna kroppen och livet inom sig! Jag mediterar fortfarande varje dag men den andra biten har jag svårt att hinna med.
Ta hand om dig!