måndag 21 november 2011

Men huuu vad segt!

Novembermörkret letar sig inåt. Känner en liten olustkänsla, rastlöshet blandat med seghet och ingen energi. Advent har verkligen en uppgift särskilt hos oss nordbor. Att lysa upp i mörkret!
"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna...Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen...." Idag kom jag inte ens ut på promenad med Linn. Vi skulle amma och vips var klockan lite över fyra och mörkt ute. Det blev ingen promenad. Det blev varm choklad på havremjölk, vispgrädde, mörk choklad, ingefärspulver och kardemumma. Samt nygräddade pepparkakor. Det är väl det som kallas att fly kanske...tröstäta....Eller bara njuta och mysa. Det beror ju på hur man ser på saken. Vi hade en mysig stund vid köksbordet.
Jag hittade en artikel på Libero.se idag om att Sova gott allihop Mycket intressant artikel om att följa sitt barn, samsova och vara nära. Vi har Linn i sängen och trivs med det alla tre. Vi sover bra och jag ammar henne mer eller mindre sovande. Hon gnyr lite och då är ju bröstet nära till hands. Funkar fin, fint för oss. Jag tilltalas inte av att lägga henne ensam i egen säng i annat rum. Någon "fem-minuters" metod står inte på vår lista. Men alla är olika och framförallt gör vi väl alla vad vi tror på och tycker funkar bäst i våra familjer. Trust your intuition -även här. Lätt att tappa bort sig bland alla metoder, "goda" råd och förväntningar. Alla är ju olika här också. Som i ayurvedan.....olikheterna är ju där från början.....
Nu lite kvällsmat och sen blir det nog en tidigt kväll.
Så ett kort inlägg idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

gillar det du skriver... en varm kram i vintermörkret Lina

Håkan Bergman sa...

Vemodet letar sig genom väggarna. Skönt att inte vara ensam om att vara trött. Snart vänder det. Älskar när året skiftar - man får en ny chans att rätt upp båten. :-)

Må gott,
Håkan