onsdag 21 mars 2012

Dagens fångst!

Jag blev sjuk igen i måndagskväll. Trött, snurrig och på natten blev jag dålig i magen och illamående. Förmodligen någon baskelusk jag fått i mig som inte kommit ut ordentligt. Men idag är jag bättre och krafterna börjar återkomma. Underbart! Den friske har tusen önskningar och den sjuke endast en, heter det ju. Så sant!

Sitter här igen på trappan och bloggar med sovande liten i vagnen. Vi har varit på Bakfickan och fikat med pappa Björn. Vi satt ute och det var ljuvligt. Våren är verkligen här nu!!!


Båstad börjar leva upp och det känns som om vi hamnat i ett litet paradis. Ja, det har jag nog skrivit tidigare. Men det är första våren här för oss i vårt nya hem, på vår nya plats...så det känns lite speciellt. Morgondiset som drar in över havet och över åsen, horisonten som ger mig en känsla av frihet. Dom små gatorna med söta hus. En sommaridyll som börjar vakna efter vinterns ide.

Det blev lite shoppat på promenaden. Endast ätbara saker. Så här är dagens inköp!

Jag ser fram emot att prova Renée Voltaire ´s smoothie mix med risprotein, fläder, acai och björnbär. Jag äter smoothie varje morgon. Havremjölk, blåbär, hallon, kokosolja, mandelsmör, nyponpulver och kardemumma. Mixa och njut! Jag tinar bären så smoothien inte blir så kall. Iskallt är inte bra för kroppen.
Kvällens middag blir färsk ugnsstekt makrill, smörkokt morot och palsternacka med dill. Igår gjorde Björn kycklingsoppa kokt på hela skrovet, med rotsaker. Linn åt med största förtjusning. Det är något speciellt med att laga sin mat själv, på äkta råvaror och med kärlek. Det smakar gott hela vägen. 
Vad äter du ikväll? Smaklig spis!

2 kommentarer:

Håkan Bergman sa...

Amen så najs ni har det. :-)

Snart ser du mig fara förbi med landsvägscykeln. Brukar träna på bjärehalvön.

Ikväll blev det kyckling och blomkålsstuvning. :-)

Allt gott,
Håkan

Ulrika Forsell sa...

Yes Håkan! :)
Jag vinkar om jag ser dig cykla förbi! Blomkålsstuvning är gott. Jag brukar riva blomkål på det grova på rivjärnet och steka i mycket smör. Krydda med curry, gurkmeja eller bara örtsalt. Mums!