onsdag 14 mars 2012

Jag har det bra...jag här bak i bilen....


På väg till Stockholm. Sitter i bilen…i baksätet. Linn har ny barnstol och sitter fram bredvid pappa. Resan går bra. Hon har sovit, leker och sjunger. Jag sitter här och tittar ut på det vackra vårvädret. Vår, vår, vår och allt blir bara bättre och bättre. Yes!
Tog just ett djupt andetag och känner stressen rinna av. Blir medveten om spänningar i kroppen, axlar som är uppskjutna, käke som biter ihop, andetag som sitter för högt upp i bröstet. Brukar du skanna av och känna in din kropp? När jag yogar regelbundet sker detta per automatik. Jag blir mycket mer kroppsmedveten och känner av spänningar i kroppen på ett tidigt stadie. Nu har yogan inte prioriterats. Det är ett val jag gjort. Tycker inte att tiden räcker till det. Men det gör den givetvis. Det är jag som bortprioriterat. Jag har börjat lite smått att bara yoga på golvet i köket eller vardagsrummet. Linn tittar med stor förtjusning på. Kryper fram och upp på mina ben. När jag gör Namaste hälsning ler hon glatt! Som att hon tycker det är spännande. Det är dags att prioritera in yogan i mitt liv istället för bort. Whatever the question is - Yoga is the answer. Min kropp ropar, spänner och ger signaler att det är dags att  ta hand om den. Jag har lagt allt fokus på Linn…av helt naturliga skäl. Så ska det vara! Nu närmar hon sig året och tar sina små kliv till att bli självständig. Hon kräver fortfarande min ständiga tillsyn och omsorg. Men på ett annat sätt nu än då hon var bebis.
När jag får pauser känner jag en trötthet i kroppen. Ett behov att fylla på mina depåer. Jag ammar fortfarande och äter mycket. Det har varit min väg till lyckad amning tror jag. Att äta bra, mycket fett och färgstark mat fullproppad med antioxidanter. Lite kaffe och choklad för koffein att pigga upp. Men nu märker jag att kroppen ger nya signaler. Plötsligt blir jag mer känslig för koffeinet. Kroppen eftersträvar balans. Visst kan man tillfälligt äta mer eller mindre, sova mer eller mindre MEN kroppen eftersträvar balans. Lär vi oss lyssna och samarbeta kan vi uppnå maximal hälsa och välbefinnande.
Läs gärna denna intressanta och viktiga länk där en läkare uttalar sig om orsaken till hjärtproblem. Han menar att vägen till hälsa är att äta naturligt och sådan mat som mormor lagade……innan hel och halvfabrikat blev en norm i våra kök.

Nu har vi en timme kvar till Stockholm. Tror jag ska ta en tupplur här i baksätet. Skrivarlusten är tillbaka som ni märker. Tack! för kommenterer. Blir så glad och jag lovar skriva mer om ayurveda, yoga och annat som sätter guldkant på tillvaron. Det är det som gör mig så glad - att få inspirera till välbefinnande. Sprida ett budskap och göra världen lite skönare och lite grönare. 
Kram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

trevligt att läsa, såg just snödroppar i full blom nu gäller det att hinna titta på alla små växter innnan det gröna exploderar i naturen....... go tur KRAM LINA

Ulrika Forsell sa...

Oh! Snödroppar! Vilket vårtecken :) kram