måndag 16 april 2012

Ayurveda coaching och lite annat....

Måndag morgon och äntligen börjar segheten i huvud och nacke släppa. Spänningshuvudvärk hela helgen och lite låg på energi. Men idag har det släppt och energin är tillbaka. Dagen har varit bra! Besök på bibblan där det var rytmiksång för barn mellan 1-5 år. Lunch som idag bestod av korv stroganoff på kalkonprinskorv, paprika, lök och zuccini med quinoa till. Korv är inte min favorit men det händer att jag äter kalkonkorv. Jag gillar att laga mat men visst ibland i vardagen tryter fantasin. Men jag är ganska bra att trolla med knäna i köket :) Använda det som finns hemma och skapa nåt gott av det. Man tager vad man haver....
Linn var trött efter sångstunden och sov närmare 2 timmar i eftermiddags. Jag låg bredvid henne och läste Jesper Juul`s Ditt kompetenta barn. Mycket klokskap och en del nya tankesätt vad gäller uppfostran. Han ser verkligen barnen som kompetenta människor redan från början och det gör jag med. Barn är så kloka och ger oss massor av information om oss själva bara vi tar oss tid att iaktaga och lyssna. Jag lär mig nya saker om mig själv varje dag genom Linn. Det är ett stort ansvar att guida ett barn till en trygg vuxen och man kan ju bara göra sitt bästa. Det var en skön stund där på sängen med sovande liten och tid för läsning. Oftast "passar jag på " att göra så mycket dom där sovstunderna. Men som min man sa ikväll - Ta dig tid att bara mysa med henne det är ju det vi kommer komma ihåg när hon blir äldre. Inte att tvätten var struken eller golven nyputsade. Ja! visst är det så. Hon sover dessutom extra bra när mamma ligger bredvid :)
Jag har också haft min första ayurveda coaching på länge. Så nu är jag igång igen och det känns superbra. Denna gång var det telefon coaching och det fungerar utmärkt. Jag blir så glad av att få vägleda människor. Det känns så bra att ha kommit igång igen. Jippi!
Nu går måndagen mot sitt slut och vi sitter i soffan...jag vid datorn och Björn tittar på någon ny serie på fyran. Jag har blivit så känslig för våld och höga ljud på TV. Usch gillar det inte alls. Vi har oftast inte samma smak när vi ska titta på TV. Jag är ingen TV människa så det gör mig inte så mycket. Bara jag får kolla på Grey´s och Modern Family är jag nöjd.
Sussa gott kära läsare!

2 kommentarer:

Linn sa...

Kloka ord. Barnen är små så kort tid. Här slopade vi TV:n ikväll och spelade kort med barnen istället. MYS!!!
Ayurveda coaching!? Det låter spännande. Inte annat än att jag börjar bli lite nyfiken på Ayurveda.

Ulrika Forsell sa...

Låter som en mysig kväll, kortspel istället för TV :)
Ayurveda caoching: Genom att komma fram till vilken dominerande dosha du har tar vi fram en livsstilsplan utifrån dina behov. Det handlar inte bara om maten utan om sömnvanor, relationer, träning och personlig utveckling. Målet är en förändring som blir varaktig och ger välbefinnande och balans i vardagen. Må så gott! Linn! fint namn :))