söndag 21 oktober 2012

Rawfood inspiration, yoga och söndagskväll....

Idag har vi varit i Ängelholm på hälsomässa. Det var en liten mässa som hölls på stadsbiblioteket. Vi lyssnade ett stund på Jessica Christensson som pratade om rawfood. Vi fick även provsmaka en del bla en suveränt god bovetegröt. Det är kul med rawfood! Jag har inte riktigt gått igång på det eftersom jag gillar lagad mat och dessutom inte tål vissa nötter. Inom ayurvedan ser man lite annorlunda på det där med råa grönsaker. Där ser vi inte bara till näringen utan även på kvalitén och matens dosha påverkan. Som en person med mycket Vata blir det lite tufft att äta rawfood vintertid. Men jag gillar att prova, mixa och plocka russinen ur kakan. Jag tror ingen mattrend är bra om vi lever slaviskt efter det. Det finns så många dimensioner av mat. Känslor, minnen, dofter, gemenskap! Hur som helst fick vi inspiration att prova mer rawfood. Särskilt gröna drinkar som ju verkar super för hälsan. Men då är det en förutsättning att investera i en BRA mixer. Det duger inte med en mixerstav där. Rolls roycen verkar vara en Vitamix 5200. Svindyra men superbra vad jag förstått. Men hittade just den på AMAZON där den verkar väldigt prisvärd. Kan det stämma?
Vi har kört fast med matinspirationen här hemma. Blir mycket kyckling, kalkon och lax. Massor av grönsaker också men ändå. Med en liten i hushållet vill jag servera det bästa tänkbara. Närodlat, ekologiskt och fyllt av prana. Det behöver vara enkelt för att fungera i vardagen. Men det går inte att fuska. Det kräver en hel del eget ansvar även här, fantasi och planering. Vi lägger mycket pengar på ekologisk mat. Det är en självklarhet för oss att investera i vår hälsa. Tänker man långsiktigt blir det heller inte så mycket dyrare. Jag har beställt ett par böcker av Erika Palmcrantz och ska se vad vi kan krydda vårt hemmakök med :) Härligt med ny matinspiration! Någon 100% "rawfoodare" tror jag inte min grej. Möjligtvis att det blir mer av den varan på Mallorca. I varmt klimat känns det mer rätt för kroppen. Balans!
Jag ska börja yogakurs hos Jessica i veckan. Det blir i Ängelholm och hon undervisar i Bodyriver Yoga. Vet inte exakt vad det är för yoga men det blir säkert bra. Jag BEHÖVER yoga sååå. Jag behöver även lite egentid och miljöombyte.
Efter mässan tog vi en tur till Höganäs och deras snygga Magasin 36 som nu även utökats med fin saluhall och restaurang. Åk dit! Läcker miljö i gamla stenkärls fabriken, kul butiker och god mat. Perfekt för en söndags utflykt.
Nu är det snart Solsidan och mys i soffan. Min man åker till Kina i mitten av veckan och är borta 9 dagar. Vi har aldrig varit ifrån varandra så länge och han har definitivt inte vart ifrån Linn särskilt många nätter tidigare. Vi är båda spända på detta och det känns som en utmaning. Vi har inte vår familj här och ännu inte så mycket vänner. Vi ska få en del besök jag och Linn så vi håller oss säkert sysselsatta. Det blir bra för hans företag då han har en nära samarbetspartner i Kina och måste göra denna resan. Men som sagt blandade känslor.....
Önskar er en bra vecka!

3 kommentarer:

marie jm sa...

En fin vecka önskar jag dig!!!!

Annah Nyberg sa...

Tack detsamma! Så fin blogg du har - lyser igenom att du är en väldigt fin person! :)

Ulrika Forsell sa...

Tack för fina ord! :))