tisdag 14 maj 2013

Har du börjat packa?

Den frågan fick jag igår på Öppna Förskolan. Ja! Jag har börjat packa i tankarna. Vi har flyttat några gånger i vårt äktenskap. Från Värnamo till Helsingborg och Maria Park, sedan till Helsingborg city, därefter Ramlösa och nu Båstad. Genom åren har vi kört mycket till Framtid, skänkt och sålt på Blocket. Jag tycker om att "resa" med lätt ryggsäck. Min man har genom året börjat uppskatta det här sättet att tänka och även han känner hur befriande det är att inte samla på sig massor av prylar som sedan fyller källare, vind och förråd. Vad behöver vi egentligen? Det är inte så att jag aldrig köper någonting nytt. Det handlar mer om att ha saker, kläder, möbler mm som jag verkligen älskar. Att låta allt ha ett flöde. Massor av böcker som ingen läser...varför ska dom ligga på en hylla. Bättre att någon annan läser dom. Kläder jag inte längre använder...bättre att någon annan får dom. I mitt fall har jag en kär vän som blir överlycklig när jag rensar i garderoben. Pass forward!
I mitt liv är det så TYDLIGT att jag mycket snabbare släpper in nytt när jag släpper det gamla. Detta är en pågående process och något jag gör hela tiden. Rensar, stämmer av. Vad matchar mig just nu?

Så när vi nu ska flytta till Mallorca är det hyfsat enkelt för oss att packa. Vi "lånar" ut en del möbler till familjen. Skickar ner personliga tillhörigheter, Linns leksaker, husgeråd, "jobbgrejor" mm
Vi hyr möblerat! Hade ynnesten att få nya möbler. Jag har svårt med det där att bo i någon annans möblemang. Så detta passade mig bra. Blir soffor, matbord, sängar mm i ljusa färger och så kan jag gå loss på att inreda vårt nya Palma hem så som vi vill ha det. Lycka! för en inrednings intresserad. Små, små detaljer är det som avgör. Kuddar, tavlor, ljus mm...
Ja.... yogamattorna måste ju med också. Hmm...tar en del plats men känns inte hållbart att handla allt nytt. Miljötänkandet finns som ett stråk i mina val även om jag inte väljer det allra mest miljö vänliga alla gånger.
Så flytt processen är igång så smått. Mest planering ännu men det underlättar med struktur när det närmar sig. Nu är ju en härlig tid med våren och sommaren så det kommer gå snabbt till flytten. Whii!!! Lite pirrigt är det allt.
Nu ska jag väcka lill tjejen! Äntligen har solen kommit så det får bli stranden med hink och spade.

2 kommentarer:

marie jm sa...

Åh va härligt Ulrika!! Att du bloggar, att du flyttar, att du förverkligar, Det här blir spännande att följa!!!Marie

Ulrika Forsell sa...

Hej Marie! Vad kul att du hittade hit igen. :))))
Stor kram till dig!