söndag 16 juni 2013

Ny frisyr!


Det var så skönt att klippa upp mitt hår. Jag har kvar längden men Ulrika på Goodness trollade med saxen och nu känns det betydligt lättare på huvudet. Goodness var tidigare en livsstilsbutik men nu är det en ekosalong med hud/ hårvård, téer, choklad,ekoparfym och lite vintage kläder. Jag vet att Ulrika har planer på att utveckla salongen framöver med fler frisörer. Bra!!! att utbudet av ekofrisörer ökar. För mig funkar det superbra att växtfärga mitt hår. Vet dock inte om det finns någon ekofrisör i Palma.....
Ulrika har jag känt sedan jag var i 20 årsåldern, hon är också ifrån Värnamo trakten. Alltid roligt att träffas!
Söta Ulrika utanför sin salong Goodness på Drottninggatan i Helsingborg.

Jag hann även med en fika i Helsingborg igår med en annan vän som jag lärde känna när vi flyttade till Helsingborg för över 12 år sedan. Oj! vad tiden går. Det har blivit mycket socialt senaste veckorna och blir även framåt. Det känns som små avslut inför vår flytt. Inte avslut i den bemärkelsen att vi inte kommer ses framöver. Men vi vet ju inte när och det känns bra att träffas och stämma av innan flytten.
Jag drar ju inte till andra sidan jordklotet och idag finns ju Facebook, mail, Skype, IP-telefoni mm så det finns ju goda förutsättningar att hålla kontakt med vänner.
Det har regnat en del idag men solen har tittat fram små stunder. Jag har haft ytterligare en fikaträff idag. En vän jag inte träffat på länge...Maritna som bla ger Shiatsu behandlingar. Nu är det många år sedan jag gick på Shiatsu hos henne men det var väldigt välgörande och jag minns att jag alltid blev så avslappnad i kroppen.
Jag har varvat fikandet och det sociala med städning av köksskåp. Det börjar kännas som vi har hyfsat struktur på flyttprocessen. Björn skrubbade toan från golv till tak igår och nu förstår jag att flyttstädning kostar en slant. Det tar sina timmar även för en lägenhet på 110 kvm.
Nu väntar midsommarveckan! Vi får besök av kära fam Skogberth/Jönsson som just nu är mellan boenden då dom väntar på att flytta in i sitt nybyggda, efterlängtade hus i Ljunghusen. Så det passade dom utmärkt att bo hos oss över midsommarhelgen. Det ska bli så kul!  Vår midsommar ska bli enkel, maten lagar vi ihop och eftersom vi umgås så mycket med varandra är vi del i varandras familjer. Det känns bara mysigt att vi ska bo ihop ett par dagar.
Vi har plockat bort en hel del här hemma så det börjar kännas lite som semesterboende. Jag inser hur skönt det är att ha space och inte omge mig med för mycket saker. Detta är ingen nyhet för mig men det blir ändå lätt att samla på sig i skåpen. Så det är en bra påminnelse om ENKELHET när vi nu sorterar vad som ska hänga med till Mallis.


It took a while to understand the beauty of just letting go.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen.

Så jättesnyggt ditt hår blev....inte en dag över 35.....!! Roligt att prata med dig, känns som det är länge mellan gångerna ibland. Längtar efter er o särskilt mycket efter Linn, förstås. Kul att läsa din blogg o dina tankar! Puss.....love you...

Anna Svensson sa...

Supersnygg du blev i håret!

Ulrika Forsell sa...

Tack söta mamma! puss
Tack Anna! :)

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Tack för hälsning inne på min blogg! Har liten bebis på armen så det blir kort här ikväll. Så underbart med era Mallorca planer! Älskar den ön och vistas där iaf 2 ggr per år. Drömmer stundtals om att prova bo där under ett år. Ni vågar ta steget-inspirerande!
Kram Anna