måndag 18 november 2013

En statusuppdatering som blev lång...

Vädret har varierat mellan regn och uppehåll med några solglimtar. Fast förmiddagen var ganska grå och dyster.
Frukost idag blev C-vitamin boostad smoothie, getmjölksyoghurt med massor av gott på och ingefärste.
Jag ägnade någon timme åt att rensa i garderoberna. Packade ned sommarkläder för att få mer plats, jag gillar space. Blev någon kasse att skänka också och ett par kassar av Linns kläder som blivit för små och nu får vänta på att kusin Alva ska växa i dom. Skönt att rensa och det är något jag gör ganska ofta. I garderoben, skafferiet, på datorn, facebook, i skåpen....för att just få in space. För mig blir det "geggig" energi att omge mig med saker/kläder som inte stämmer på det jag är i nu. Det kan i perioder bli ganska mycket som inte "passar in" i livet längre. Allt är ju energi och hänger samman så det är ju självklart att vi även växer ifrån kläder och prylar och tom vänner. Jag uppmanar inte till att göra sådana här rensningar för att öka konsumtionen utan snarare tvärtom. När vi känner in vad vi verkligen älskar att omge oss med så är det ganska många "köplustsbehov" som försvinner. Jag väntar hellre tills jag kan köpa det där jag verkligen vill ha istället för att köpa något så länge. Kvalité före kvantitet - alltid.
Men jag märker att mycket i min garderob inte trivs där längre. Det är som att flytten gjort att allt raseras och byggs upp på nytt. Tex gick flera smycken sönder för mig första veckorna här och även kläder. Som att dom inte ville var med längre....inte passade in. Nytt väntar bakom hörnet, det är min känsla. Nu syftar jag inte direkt på smycken och kläder utan upplevelser och möjligheter. Men det ena utesluter ju inte det andra ;)

För miljöombyte tog vi lunch på El Perrito. Jag valde en vegetarisk gryta på kikärtor, morötter, zuccini, tomat, chili .Värmande och gjorde gott i kroppen. Såg någon som drack mineralvatten med is och åt sallad. Mmmmm...så olika vi är. Jag behöver värme när jag fryser för då triggas min Vata direkt.
Jag har fortsatt på det värmande temat idag. Jag behöver det då vi fortfarande inte fått ordning på värmen hemma och det är endast 17 grader inomhus. Men i morgon ska han visst komma installatören..... Manana, manana.....vi får väl se.
Hur som helst bakade jag mandelmuffins med Linn.
Mandelmjöl, kokossocker, kakao, äkta vanilj, kokosolja och ägg. Nyttiga, mättande och goda. Det blev mer ingefärste och sedan en kvällspromenad med lilla familjen. Härligt och välbehövligt med syre och när det inte regnar är det skönt ute. Ingen värme men med lite tröjor och en scarfs så funkar det fint.
Jag har varit rätt trött ett par dagar. November är inte min favoritmånad och jag brukar tappa lite energi  innan jag balanserat upp mörkret och kylan. Här på Mallis funkar det bättre för dagarna är något längre än i Sverige och här är grönt. Många träd är vintergröna och verkar blomma året runt. Men tröttheten har jag märkt av senaste veckorna. Jag piggnar till på kvällen när jag får en paus från underbara intensiva Linn. Egentligen skulle jag hoppa i säng men det är så skönt att hinna fixa med mitt en stund.
Ikväll tände jag ett par ljus och hällde upp ett varmt (lite väl varmt) bad med väldoftande olja i. Idag blev det ett av mina favorit märken Karmameju och deras bodyoil med ylang-ylang och sandelträ som även funkar bra i badet. Nu är jag len på kroppen och känner mig varm och avslappnad.


Jag längtar så att få igång min coaching och livsstilsrådgivning (ayurveda). Vet att nästa år kommer ge mer utrymme till detta. Jag är ju "inte bara mamma" utan även kvinna och yrkeskvinna som har mycket kreativitet att ventilera. Det är när den inte få utrymme som jag blir trött och lite gnällig. Har lite att ta igen här....
Mmmmmm.....förskola blir bra....för oss alla. Tänk att det faktiskt blev så att Linn inte börjar förskolan förrän hon närmar sig 3. Inget vi direkt planerat men något jag långt tidigare i mitt liv alltid sagt. "Får jag barn vill jag vara hemma med dom tills 3 års åldern". Nu blev det så och det har varit/ är det största i mitt liv och även utmanande och personlighetsutvecklande. Det är ju så det är att vara förälder. Stort och omtumlande och med gränslös kärlek. Att varit hemma med Linn är en investering för all framtid som jag är tacksam att vi kunnat ge vår familj. Kanske skulle fler kunna göra valet om vi var beredda att kompromissa men ekonomin styr mycket i vårt samhälle och så även "ekorrhjulet" i att bara rusa på och inte ifrågasätta. I vårt fall blev det lite av "Freedom is just another way of nothing left to loose". Jag tjänade inte några pengar att tala om på mitt företag när jag blev gravid och därför blev valet på något vis "enklare" till att vänta med barnomsorg. Sen ger det ju möjligheter att driva egna företag och kunna dra in pengar fast man inte jobbar 8-5. Jag gillar att ha det så och det är frihet för mig. För mig/oss går jobb och fritid ihop fast inte på ett negativt vis. Det är en livsstil som passar oss bra helt enkelt. Vill även flika in att jag läste boken "Simple Livning" av Gitte Jörgensen för ett antal år sedan och den fick mig VERKLIGEN att tänka till på att det oftast går att göra val som gör att vi kommer närmare det vi önskar.
Att vara hemma med sina barn tex kanske innebär ett par år med mindre resor. Att få resa kan för någon innebära att sälja sitt hus och bo mindre en period i livet. Någon annan kanske drömmer om att få bygga sitt eget hus och i samband med det väljer att flytta ut på landet för att ha råd till detta. Någon annan kanske kan göra allt på en gång! Huvudsaken är att vi kommer fram till vad vi vill ha/ göra/ uppleva i livet. Det går inte i repris! Vad vill du??? Verkligen, verkligen från ditt innersta. Vad kan du göra för val NU med detsamma för att komma närmare den drömmen. VÅGA! TRO! TA EMOT!
Var sak har sin tid och snart tar vi nästa steg i familjelivet med förskola och jag får tid med Be Happy. Det ser jag med förväntan och lust fram emot. Jag vill fortsätta tillbringa mycket tid med Linn så lämpligt nog drogs vi till en förskola som tar emot barnen 9-13. :) Passar vår familj perfekt. Just nu!

Ute öser regnet ned och det är faktiskt riktigt mysigt...men hörde någon som pratade om regn i 10 dar och det låter inte lika charmigt....Hoppas det var fel på den rapporten ;)

Kram!

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Spännande inlägg och som vanligt intressanta, tankeutmanande frågor du ställer! Gillar det!!
Ännu en grå, mörk dag här hemma. I söndags hade vi strålande solsken och det var som att hela himlen lyfte, tankar kändes mer kreativa och hela jag log inombords. Den stora utmaningen är att hantera denna i mina ögon mörka, trista månad. Såg att ni har bättre väder i sikte redan i övermorgon!
Här är en till som försöker rensa garderober, när jag går föräldraledig hemma som nu kan jag verkligen störa mig på alla pryttlar som invaderar vårt hus, inte barnens leksaker, de är helt ok och tillhör liksom barnvardagen (har en stor koffert att ösa ner dem i köket på kvällen). Har samlat ihop en massa urvuxna bebiskläder och gravidkläder etc och lämnat in hos vår lokala Röda Korset butik. Känns så skönt! Ska fortsätta att rensa för det gör verkligen en del för välbefinnandet.
Tid med barnen kommer aldrig igen, vår äldsta son var vi hemma med till han nästan var 2 år. Det kändes perfekt, då vi bor lite off från allt var han redo för mer aktiviteter och stimulans vid den tidpunkten. Lilleman kommer få börja lite tidigare men kommer nog som 2:a (det vill säga får hänga med på mkt redan nu) vara redo tidigare. Vårt dagis har ingen inskolning på vårterminen så det får bli till nästa höst. Vi får se om han känns redo. Toppen att ni hittat en förskola som verkar så bra! Vi kör också hyfsat korta dagisdagar för barnen och har tidigare båda jobbat deltid. Livskvalitet för oss! Svårt att dra ner på resandet tycker jag men istället reser vi billigare och inte lika långt bort under småbarnsåren.
Allt för ikväll!
Må så gott!
Kram Anna