söndag 17 november 2013

Klokhet.

Det finns så mycket klokhet i vår värld. Jag ser det hela tiden....vi är många som inspirerar genom att dela våra resor på olika sätt. Genom bloggar, hemsidor, böcker, artiklar, workshops, kurser. Det ena ger det andra. Den ena hjälper den andra. Som ringar på vattnet....förhoppningsvis med viljan till det goda och inte bara den goda viljan....(en viss skillnad)

Har någon alla svar?
Vet någon mer än någon annan?
Behöver vi någon form av lärare i våra liv?

Mina svar blir både ja och nej. Svaren har vi egentligen bara själva långt där inne. En del har mer kontakt med sitt inre och kan på så vis hjälpa andra att nå inre visdom och få kontakt med sitt hjärta. Jag tror att de flesta människor mår bra/ behöver någon form av lärare/inspiratör på vår resa. En riktigt bra sådan ger dig total frihet och är endast en spegel för dig. Utan pekpinnar, utan rätt eller fel. Men med en ödmjukhet och en önskan till att du ska finna din egen kraft till att gå din egen väg. När allt kommer omkring är vi ganska ensamma utan varandra. Men ju mer frihet vi ger andra och desto mer ansvar vi tar i vårt eget liv desto större gemenskap känner vi med varandra.
Glädje förenar, leenden smittar, närhet helar, godhet värmer. Du behöver inte göra något stort. Det räcker gott att just du är du.

vi sitter i samma båt, vi sitter i samma båtoch gungar lite hit och dit vi sitter i samma båt, vi sitter i samma båt och gungar lite hit och dit akta dig nu kommer det en våg!!!!  vi håller hårt om varann och önskar att vi kommer fram.....  (från en kyrkissång:) som jag trallat på hela veckan men som faktiskt har en litet budskap om än med glimten i ögat.....)


Inga kommentarer: