tisdag 21 januari 2014

Tårarna har torkat....

     It's a new dawn,it's a new day...


Tusen tack för alla fina kommentarer på Facebook efter mitt förra inlägg. Det sårbara är skönt att ventilera och tårarna rensade ut ordentligt. Saknaden tillhör livet och kan komma bara sådär - som för en stund sedan när jag gick förbi en gammal kvinna i en gränd och plötsligt längtade så efter min lilla farmor. Min farmor är 98 år och bor i Värnamo. Senast jag strök hennes kind var i somras    och vetskapen om hennes höga ålder får mig att emellanåt undra om jag får träffa henne i livet någon mer gång. Det smärtar men samtidigt är det ok. Jag vet att hon känner min kärlek och jag hennes. Så är det ju med livet och våra val. Hon är cool och jag pratade just med henne på telefon. "Så bra att ni trivs där nere " tycker hon. Älskade farmor, hon har aldrig varit i Spanien. Tror faktiskt att hon endast varit i Danmark och kanske Norge. Hon levde ett annat liv på landet i Småland med jordbruk och djur. Jag beundrar hennes envishet och godhet som varit med att färga mig.

Idag var första dagen jag lämnade Linn på förskolan utan att hon var ledsen. Idag ska hon vara där i över 2 timmar. Jag lämnade över henne till Nathalie och strosade ut i Palmas friska morgonluft. Solen skiner och det är ganska kyligt. Jag sitter på Cappuccinos terass med en filt och nära gasolelden som värmer skönt.


Lite märkligt känns det allt att släppa sin dotter till hennes nya värld. Men skönt! Jag känner hennes förväntan och är så lycklig att vi är igång med Zunray. Hur vi än vill kontrollera och planera för våra barn..... Och tror att vi vet bäst, vilket vi ju oftast gör så kommer vi till punkten när det är dags att släppa in det nya. Tilliten att bäst sker. 
Som med min förlossning jag planerat och skrivit ned önskemål inför.... Den blev nästan så i och för sig. Men när jag låg där spelade det mig ingen större roll om ljuset var starkt eller svagt. Om min lugna musik spelades eller inte, om jag låg eller stod upp. Jag var i stunden och släppte kontrollen till processen. Allt gick mycket bra! Samma känsla bär jag nu om att faktiskt släppa kontrollen och veta att bäst sker. Tack för insikten!Denna veckan har jag möten med människor jag inte träffat förut inbokade. Nya kontakter och jag är nyfiken på vart det kan leda. Beslutsamhet är en egenskap som är bra att plocka fram när känslorna tar över. Jag har beslutat att fortsätta göra det jag älskar och det som är bra för mig. Imorgon väntar ett yogapass för nu är det dags att lägga fokus på det inre. Bygga upp, balansera och ta emot allt det vackra som omger. 
kram!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Härliga ord & fina bilder!

Anna Svensson sa...

Nu var ni redo för nästa steg, du och dottern. Det är roligt för henne att vara där på förskolan en stund och skönt för dig att få vara ensam lite, helt naturligt.

Du, jag har börjat med yoga och jag är så glad för det! Känns som min grej och jag tycker det är så skönt. Vi är hemma hos yogaläraren ute på hennes inbyggda altan, en liten grupp så vi har så mysigt.

Kram
//bara anna

Ulrika Forsell sa...

Tack Ulrika!
Vad kul att du börjat med yoga Anna. Bland den bästa investeringen man kan ge sig själv. Låter som du hittat en grupp du trivs med. Det är bra! Namaste!