måndag 24 mars 2014

Hej från solig terass....

Hoppas ni haft en bra helg! Jag har haft några sega dagar med många känslor. Mitt förra inlägg handlade ju om föräldraskap och behovet av den egna tiden. Temat i helgen har varit ungefär detsamma.
Harmoni i familjen. Det vill jag ha. Då finns det bara ett sätt och det är att starta med mig själv.
Vad behöver jag? För att känna harmoni och balans i tillvaron?
Vi hamnar nog alla där emellanåt....vi tappar bort oss och går in i någon känsla/tillstånd/stress/oro som gör att den egna kraften grumlas. Ju mer jag jobbar med min personlig utveckling desto snabbare uppfattar jag när jag tappat bort mig. Då går jag genast "back to basic" igen. Sömn, natur, bra mat, andning, sortera vad som är sant och vad som inte är sant av det som  jag känner. Vad är mitt och vad tillhör någon annan? För vet ni att vi ofta går runt och tror att tankesätt, mönster och känslor vi bär är våra egna och om vi tittar närmare och ställer oss själva frågor upptäcker vi att så är det inte alls.
Vi är fria och unika individer som bär ansvar för våra egna liv och inte någon annans. Det är långt ifrån egoism! Det är att ge andra möjlighet att möta och ta itu med sitt eget och då kanske vi kan mötas i något som faktisk är äkta.
Oftast sitter vi fast i en situation som verkar omöjlig att ta sig ur men det enda vi behöver är att ändra synsätt, testa en ny strategi och så "göra". Men för att lyckas måste vi allra först ta reda på vad vi själva verkligen, verkligen vill.
Vill du byta jobb, börja träna, ha mer fri tid, vara en harmonisk förälder, tjäna mer pengar osv?
Eller är det något du bara "tror" att du vill. Om du kommer fram till att du vill det...Vad hindrar dig? Det krävs alltid ett aktivt beslut och handling för att uppnå något. Inte sagt att det ska vara en kamp. Nej! tvärtom det ska finnas drivkraft och passion i ditt beslut.
Jag själv har mycket Vata (luft/rymd) i min konstitution och kan lätt känna entusiasm för en uppgift för att därefter tappa den igen. Det som hjälper mig är att ha en struktur på vardagen och en plan jag håller mig till. Då finns det utrymme för flexibilitet och att vara föränderlig.
Vi är alla i behov av ledig tid och pauser men dom flesta av oss mår allra bäst när det finns en struktur på vardagen. Detta blir så tydligt när vi har med små barn att göra. Då är det regelbundenhet och harmoni som skapar trivsel och nöjda barn.
Ja! lite sådant där har jag klurat på i helgen. Satt upp nya och tydligare strategier i mitt eget liv. Det känns inte det minsta trist utan bara kul. Jag vet att jag kan få det liv jag önskar på alla plan. Det kan du också!
Kram på er


2 kommentarer:

Liselott sa...

Håller med!! Många kloka tankar!!

Kram Liselott i Helsingborg

Ulrika sa...

Vilken vacker bild och bra tankar!