onsdag 26 mars 2014

Kyligt på Mallis!

Brrrr.....idag har det varit en del regn och ganska kyligt här. Väldigt tacksam att detta vädret inte hör till vanligheterna på ön.
Onsdagen inleddes med vård av förhållandet och när vi lämnat Linn på sin lilla förskolan gick vi och satte oss på ett cafe. Det blev några timmar på stan tillsammans och tid att prata och hålla handen. Värdefullt! Det är en av fördelarna med att driva eget och att ha dottern på förskola som vi själva betalar för, ingen som lägger sig i vad vi gör när hon är där. För oss är Zunray förskolan inte ett ställe Linn är på enbart för att vi ska kunna jobba utan vi ser det mer som att hon får ett kul och tryggt ställe att leka på och träffa andra barn. Tiden 9-13 som hon är där (vilket oftast blir 9.30-13 :)) känns som en mjuk start på livet och skoltiden för henne. Dom där timmarna går snabbt och ibland hinner jag inte så mycket som jag skulle vilja men det fixar sig. Idag hade jag coachingklient på eftermiddagen istället och då hade Björn jobbat klart med sitt. Så vi pusslar och har oss som dom flesta med små barn.
Här passerar vi dagligen på väg till och från Zunray. Så sött bageri och intill ligger ett tapasställe med liten uteservering.

Den där mannen känner jag igen ;)
Vi har bestämt oss för att enbart äta vegetariskt denna veckan men ikväll blev det rökt lax till äggröran. Jag älskar att äta grönsaker och här kan jag äta enbart ekologiska så det är extra kul men min kropp blir inte riktigt nöjd på det. Jo några dagar....men sen längtar jag efter mer protein som fisk eller kyckling. Övervägande grönt jaaaa gärna men inte enbart. Bönor och linser är inte min grej och absolut inte qourn/soja produkter....Så det får bli fisk och kyckling som komplement. Men kul att bjuda in lite nytt på menyn och det går att laga så mycket gott på enbart grönsaker.
Dagens lunch blev blomkål/zucchini soppa med quinoa, kokt ägg och persilja. 
På lördag fyller Linn 3 år!!! Vad stor hon blivit....minnena från när hon föddes och bebis tiden bär jag som juveler i mitt hjärta. Det största och finaste.....att få möta henne.  Bebistiden är så omhuldad och trygg på något vis. Den där bubblan vi befann oss i. Lilla söta korsvirkeshuset i Ramlösa och våren som just anlänt. Amningen och avbruten sömn som gav någon ganska behaglig dåshet i tillvaron. Fika, äta choklad, amma, gå promenader och mysa i soffan. Allt har sin tid!!!  och tur är väl det.
Älskar denna bild på mig och Linn där hon endast är 2 veckor.
Linn är förväntansfull inför sin dag och fast att det bara är vi tre och storebror kommer vi ha en kul dag. Nästa vecka firar vi igen för då kommer storasyster Amanda och farmor ( har vi tur kommer Oscar också).

Ett vardagsinlägg från kyligt Palma och jag hoppas solen snart är åter. :)

2 kommentarer:

Nina sa...

Varför inte Quorn och sojaprodukter?
Gillar du inte det eller är det av någon annan anledning?

Ulrika Forsell sa...

Hej Nina! Dels tycker jag inte det är gott. Men framförallt känns det konstgjort för mig. Sojaprodukter är ofta genmanipulerade och inte alls så bra som jag trodde tidigare.
Min kropp bryter lättare ned protein i kyckling/fisk/ägg än soja/qourn produkter.
Ha en fin dag!