onsdag 27 november 2013

Smile and be happy....

Vaknade med en känsla av att jag är NY idag. Att jag lämnat mycket bakom mig och det är riktning framåt och glädje som gäller.

Det var en grå novembermorgon som mötte och regnet envisas med att falla. I bergen har det visst snöat....Är en ovanligt kylig november enligt källor på Havana Bar där vi intog vår lunch idag. Är detta Mallorcas kyliga sidor vi mött så är det helt OK för mig. Typsik skånsk vinter och det kan vi ju.....så några veckor av detta väder ska vi inte klaga på.
Förmiddagen har tillbringats på ZUNRAY KIDS där barnen idag hade en liten fest för föräldrarna och vi var medbjudna för att träffa andra familjer som har barn på förskolan. Positiv och avslappnad känsla med trevliga föräldrar. Länderna vi kom från varierade från Sverige, Spanien, Tyskland, Colombia, Norge mm vilket gjorde att engelska och spanska blandades för fullt. Jag har börjat plugga spanska härhemma via Babbel.se och ser fram emot att komma över tröskeln och in i det spanska språket. Det behövs!Nu har solen tittat fram igen och det kyliga vädret gör att jag faktiskt känner lite adventskänsla. I morgon blir det  IKEA och inköp av ljus och lite annat för skapa advent här hemma.
Igår kväll tog vi en tur till Santa Catalina för miljöombyte. Vi gillar verkligen Palma och har en liten längtan att bo mer centralt.....Det visar sig i så fall....Vi bor ju nära nu också. Men den där stadspulsen kan locka mig särskilt så här på hösten med alla små ställen att värma sig på. Vi fortsätter att landa in och ta en dag i taget. Känna oss för...Vi har bott här så kort tid, 4 månader. En man jag jag träffade på förskolan idag hade "bara bott här i 5 år" som han uttryckte det. Många verkar stanna här länge men varje resa börja med ett steg.Det är häftigt att vara med i växlingarna staden bjuder i och med att turistsäsongen är så lugn nu. Om ett par månader är gatorna fyllda av semestrande Européer igen men just för stunden är det mest spanjorer och så alla vi inflyttade som njuter av Palma som på fredag lyser upp av all julbelysning som då tänds.
Klockan 19.30 inviger borgmästaren julfirandet i staden på Placa de Cort. Vi ser fram emot att få gatorna upplysta och jag återkommer givetvis med bilder.

Nu ska jag dricka ingefärste och sedan bär det av på akupunktur. Hacka massor av färsk ingefära och koka i en stor gryta vatten. Drick och känn hur värmen sprider sig inifrån. :)
Thoughts become things....choose the good ones.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika,

Jag har precis hittat din härliga blogg och kände nu att jag bara måste få skriva några korta rader till dig.
Jag känner igen mig i så otroligt många saker som du skriver och har nu försökt sträckläsa din blogg bakåt i tiden, du är jätteduktig på att skriva och förmedla dina känslor.
Anledning till att jag hittade din blogg är att jag och min sambo länge pratat om Mallorca och att en längre tid där verkligen skulle vara spännande. Så jag började googla och hittade dig ;o).
När du berättade om er underbara lilla flicka och dina/era tankar om att få spendera så mycket tid som möjligt med henne, kände jag igen mig även där. Vi har 3 gemensamma barn, en flicka som är 4, en pojke som är 2 och en pojke som är 3 mån. Jag har även en bonusflicka som är 20 år och som bor hos oss varannan vecka.
När vår äldsta flicka var 2 år tänkte vi att hon nog borde börja på förskolan innan nr 2 skulle komma, det gjorde vi. Det bar emot i hjärtat på nåt sätt, men ok så kan det nog vara för många. Vi slutade redan efter några månader, det kändes så konstigt att lämna henne där gråtandes och själv gå hem och vara med bebisen. Jag hade ju all möjlighet i världen att få ha henne hemma? Det rev i hela min kropp när jag skulle lämna henne så vi skippade det. Sen har vi snålat så mycket vi kunnat på föräldrardagar och varit lediga växelvis. Vissa perioder har vi delat och jobbat 50% och varit hemma 50. Vi har så mysigt på dagarna njuter i fulla drag. Jag kan än idag inte fatta att vi utsatte henne/oss för dessa månader då hon inte trivdes och vi faktiskt inte behövde? Men å andra sidan har vi ju testat på det. Nu är det inte så att alla kan välja, så jag menar inte att förskolan är nåt obra. Men vi har ju valt bort lite andra saker iom att inkomsten är lägre. Vi är verkligen inga höginkomsttagare, men vi har såklart inte gjort några dyra resor sista åren, men det väntar jag så gärna med ;o)
Nu fyller min sambo jämnt till våren så vi tänkte börja med att prova Mallorca en månad och se vad ön har att erbjuda oss.
Vill så gärna skriva om massa andra saker som vi har gemensamt, från migrän till cava och massa andra saker, men jag ska hejda mig.
Om du/ni vill och har möjlighet är jag mer än tacksam för olika Mallorcatips. Vet du ngn som vill hyra sitt boende en månad eller om du har andra boendetips är vi er evigt tacksamma. Jag sitter och noterar tips från din blogg redan och du/ni inspirerar oss verkligen.

Ha det så fint där nere, jag kollar din fina blogg och njuter på distans.
Kram från ett regnigt och blåsigt norra-Norrland Sverige.
/Cecilia

åse sa...

Palma en underbar stad alla årstider, härliga gränder att strosa i. Jag blir allt lite avundsjuk. Ha en fin kväll.

Ulrika Forsell sa...

Hej Cecilia! Vad har du för mail så kan jag maila dig lite tips om fina Mallorca. :)
Ja Åse, gränderna är underbara och alltid nytt att upptäcka. :)

Anonym sa...

Hej,
Tack för ditt svar.
Min mail är: cilla.jonsson@spray.se

Trevlig helg & tack för att du tar dig tid!
Med vänlig hälsning,
Cecilia