tisdag 20 oktober 2009

Kraftfull höst!

Hur gör jag bäst för att hålla mig varm, pigg och energisk under denna mörka årstid? Jag har många gånger skrivit om balansen här på min blogg. Den återkommer jag till igen och igen....

När det nu mörknar allt mer och det blir kallare ute krävs det en del för att behålla energin. Samtidigt ger ju hösten och vintern tid för återhämtning. Det räcker med att titta på naturen så förstår vi att allt går i cirklar. Så även vi mår ju bra av lite mer vilande! Men genom att stärka oss så klarar vi årstidsväxklingarna bättre. Då kan vi uppleva även en kall och blåsig höstdag som något positivt. Jag vill gärna dela med mig av hur jag gör för att hålla mig pigg och glad i blåsiga Helsingborg! För det första är det inte alla dagar jag lyckas med detta - och genom att acceptera det känns allt bättre. Men för mig är sömnen viktig! En god natts sömn är guld värd för återhämtning. Hösten och vintern innebär för många att kroppen behöver lite mer sömn. Så ta tillfällena för en liten stunds vila. Spikmattan är kanon för detta! Lättar på spänningar och frigör energi.

Att dricka te i massor är ett annat tips! Favoriter för mig just nu när kylan kommer är: Pukka´s Revitalise, Three Ginger och Green Spice - kryddiga och värmande teer!
Finns på Be Happy - 42 kr/st!


Jag äter god gröt till frukost och gärna soppor och grytor till lunch och middag. Sallad är inget för mig vintertid! Ungbakade grönsaker passar mig bättre. Samidigt är jag lite inspirerad av Raw food och försöker få in det i mitt ayurveda tänk?? Om någon av mina kära bloggläsare är bra på Raw food så skriv gärna och berätta om era erfarenheter.

Att klä mig varmt och skönt blir också viktigt denna årstid. Tack Spirit of Maya för alla härliga velour plagg som värmer mig samtidigt som jag känner mig fin. Sen blir det mössa, vantar och gosiga sockor! Jag väljer sköna naturmaterial framför syntet material.

D-vitamin är bra för att hålla humöret uppe och immunförsvaret starkt! Även superfoods i alla de former är så klart kanon, spirulina, chlorella, maca pulver, gojibär mm.....

Yoga, mindfulness ,varma bad, massor av tända ljus, varm choklad på rismjölk, att umgås med vänner och kärleksfulla relationer gör mig också Happy!
Hösten är för mig kraftfull och skön, ju mer i balans jag är ju mer kan jag njuta av dom olika årstiderna och alla gåvorna dom kommer med.

1 kommentar:

Sue sa...

Jag har investerat i ljusterapi lampor. Kroppen hålls mer energisk när ögonen skickar signaler till hjärnan. Efter middagen släcks terapilamporna för att impulserna till hjärnan ska lugna ner sig till natten. Under höst/vinternätterna sover jag 10 timmar.