onsdag 19 januari 2011

Vakna världen!


Känner mig på krigsstigen! Eller på informationsstigen kanske är ett bättre ordval. Men alltså alla dessa kemikalier..som är överallt. Det kräver minst sagt medvetna konsumenter för att undvika dom. Det går ju knappast att lita på att bara för att vi bor i Sverige är allt ofarligt nej, nej.

Mitt råd är att läsa böcker och artiklar samt använda en stor portion eget förnuft. Om du köper en vara och läser innehållsdeklarationen...förstår du den då? Det ska du kunna göra om det är ätlig mat och inte en kemisk produkt som tillverkarna vill få oss tro att vi behöver. Ju mer tillsatser ju sämre råvaror!

Läs tex Äkta Vara av Mats-Eric Nilsson, Handbok för den kräsne konsumenten av Tommy Svensson och Sanna Ehdins böcker. Ifrågasätt! Det finns inga genvägar till bra hälsa. Det är tillbaka till naturen som gäller. Vi är en del av naturen och då gäller det att välja naturliga produkter rakt igenom. Hudvård, städartiklar, kläder, inredning, mat mm.

Igår satt jag på MVC och läste ett nr av Amningsnytt. Där stod om filmen "Underkastelsen" som jag ännu inte sett. Klicka här för att se filmtrailer! den handlar om alla kemekalier vi får i oss. När vi sedan ammar våra barn löses dessa kemikalier upp i bröstmjölken och går via mjölken samt även genom moderkakan över till våra älskade barn. Vem vill det? När man väntar barn öppnas en ny värld. För mig som haft dessa alternativa tankar länge och gjort medvetna val en lång tid blir det nya situatoner att ställas inför. Jag märker att en hel del provocerar mig. Tex pratas det om vad en gravid kvinna enligt Livsmedelsverkets rekommendationer ska äta och inte äta. Bra i och för sig att tex listeria-bakterien tas upp. Men ingen pratar om light produkter, härdade fetter, alla färgämnen och konserveringsmedel som många fyller sina kroppar med. Vad gör det med våra barns framtida hälsa? Nej, här finns en hel del att göra. Dessutom är ju samarbetet med apotek och läkemedel så nära och där ligger det ekonomi bakom. Många barnmorskor har säkert en sund inställning till det naturliga men får inte rekommendera vissa produkter. Jag fick själv en lapp på järntillskott från apoteket i handen så snart vi kom in på att prata järnvärde. Igår visade det sig att mitt järnvärde var ganska lågt. Men jag struntade i apotekets kemiska järn som kan ge del biverkningar och köpte fikon, aprikoser och nässelpulver som är naturligt rika på järn. Jag vill verkligen slå ett slag för nässlan som är fullproppad med nyttigheter. Helt naturligt och kroppen tar lätt upp näringsämnena i den. Så nu blir det 1 msk nässelpulver/dag i vatten eller juice ( ej apelsin). Så får vi se hur mycket jag kan få upp järnvärdet.

Hmm.....en ny värld öppnas som sagt i och med att det kommer en bebis. Jag har en dröm om alternativa MVC och BVC med öppenhet för det naturliga. Där ett Nej till vaccinering inte sätter dom stackars föräldrarna i ifrågasättande om att inte vilja sitt barns bästa utan där vi istället stärker barnens hälsa med det naturliga. Där stressens påverkan, läkemedel och livsmedelsindustrins "luredrejerier" får bana väg för en helt ny värld. Med kärlek, närvaro, enkelhet, eget ansvar, back to nature-tankar och skratt. I mysiga miljöer där vi gör det bästa för barnen - vår framtid. Där ett helhetstänkande är en självklarhet...hela vägen....

Så bakom att jag provoceras finns en kraft och en önskan om just det jag jobbar med - att få vara med och skapa en skönare, grönare värld. Ilska kan skapa kraft när vi kanaliserar den på rätt sätt. Så nu har min blogg fått mig att kunna ventilera mina tankar.

Tack för du läser!

4 kommentarer:

Camilla Åkesson sa...

Vackert och viktigt det Du skriver Ulrika!

Jag åt inte heller apotekets järn när jag var gravid, av samma anledning som du! Istället åt jag också nyponpulver, samt ett naturligt järntillskott från Helhetshälsa. Kommer inte ihåg om man "får lov" att dricka blutsaft under graviditeten, men efter födseln och under hela amningen (som fortfarande pågår) så har blutsaften hjälpt mitt järnvärde jättemycket!

Å snart kan du/ni läsa om den ekologiska giftfria pottan på www.hallbarlivsstil-webbmagasin.com
Vi får den på posten på måndag, provar den ett tag och sedan berättar jag om hur vi tycker att den är. Den är producerad av rester från bambu, ris och kåda! Coolt!

Stor Varm Kram!
Camilla

helen.e.larsson sa...

Hej, Ulrika!

Jag kan bara hålla med.

I Stockholm har Vidarkliniken en MVC och även BVC, där är de väldigt öppna för alternativa tankesätt.

Må så gott och lycka till!

Hälsningar
Helen Larsson
(en fd kund på Be Happy)

Anonym sa...

Så bra och viktigt skrivet, en bekräftan på att mitt försök till att leva mer naturligt är helt rätt både för mig själv och min omgivning..!! Och höra från andra om tips och så får mig att vilja fortsätta och vet man lite fakta blir det ännu tydligare...
KRAM LINA

Ulrika Forsell sa...

Tack för tipsen Camilla! Giftfri potta låter superbra. Du skriver så mycket klokt på din sajt. Tack för det! :)
Helen, ja antroposoferna är så kloka och deras FALK blad har mycket bra info, man kan prenumerera på det.
Lina,fortsätt på din väg med kloka val. Bra att du hittar info här! Hör av dig om du undrar över något särskilt. kram på er alla :)