onsdag 18 maj 2011

En gó känsla!


Sitter här i soffan och bloggar. Linn snarkar i babystittern. Hon låter ganska mycket när hon sover...grymtar lite som ett sött litet lejon. Jag känner en varm och skön känsla inombords. En lyckokänsla och en nöjdkänsla. Vad livet är bra! Det är inte problemfritt, det finns även gråa dagar men det är LIVET och det är fantastiskt.

Just nu kretsar mitt liv kring ganska basic saker....amning, blöjor, mat, tvätt, sömn och så då denna enorma kärlek som kommer tillsammans med att få ta emot ett barn. Det öppnar även upp kärlek till andra människor. Kärleken är ju inte begränsat till ett fåtal personer utan växer ju mer vi delar den. Det finns obegränsat! Jag tycker det är skönt att vara hemma och göra basic saker.... Det grundar mig och ger ett lugn i kropp och själ. Vissa dagar kan det bli lite väl lugnt...men det är ju bara för en tid och jag väljer att njuta av det. Jag vill ge Linn en lugn start. Vi hinner med aktiviteter tids nog. Men jag är glad att ha min dator, blogg och facebook för lite kontakt med omvärlden :). Det är också smidigt att kunna handla på internet när man är mammaledig och inte så sugen att springa på stan med en liten. Jag har idag hämat 2 st amningsbh som jag beställt på http://www.4mom.se/ Äntligen hittade jag stora storlekar...vilket jag behöver med mjölk i brösten. Så från 75 D till 75 F...hmmm.... inte bara kul ;) Blir till att fixa ny bikini också.

Bärsjalen funkar bra nu! Linn trivs i den. Igår gick vi på promenad på kvällen men hon ville inte alls ligga i vagnen. Då tog jag henne i sjalen och vips så somnade hon. Det är skönt att ha henne på magen. Då kan jag pussa henne och smeka henne över ryggen. Närhet! Närhet! Imorgon ska jag få låna en bambusjal av söta Camilla som driver Hållbar Livsstil Webbmagasin. Den sjalen jag nu har är i trikå så det blir spännande att se vad det är för skillnad.


Ibland kommer tankar på vad jag ska göra sedan? Ska jag fortsätta med mitt egna företag eller ska jag söka jobb? Hmmm...det kommer när det kommer. Just nu är det att vara mamma som är mitt fokus. Men förmodligen blir det någon kombination av att vara hemma och att driva eget. Jag har lite idéer! Men dom får vila där i lugn och ro för att kunna blomstra när det blir tid för det.

Till helgen rekommenderar jag oss Helsingborgare med grannar att besöka Magasin 36 i Höganäs för Loppis de luxe. Vi ska dit och hoppas hitta fynd till terassen som just nu är ett projekt jag har.

Skönt att ha en gó känsla inombords. Jag hoppas du också har det...känner du den inte så leta! Det finns säkert något/ någon som gör dig glad och tillfreds. Läste just något klokt:
En indian satt och pratade med sitt barnbarn
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet.
Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning, tillit och egoism”.
”Vilken varg vinner?”,
”- Den du matar”


Så tänk på vem du matar!
Há en skön eftermiddag och ta dig tid att njuta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina ord och skönt att läsa önskar dig desamma. Här småregnar det, desto skönare blir det när solen kommer!!!!
LINA

Ulrika Forsell sa...

Tack Lina! Jaa..det har regnat en del här med. Men till helgen tror jag solen skulle komma igen. Efter regn kommer solsken! Kram på dig!

En Vacker Vardag ♥ sa...

Ja visst är det härligt att känna sig tillfreds och upfylld med kärlek. Du förmedlar en känsla av lugn att du och lilltjejen har det mysigt tillsammnans. Och man önskar "nästan" sig en liten igen.

Kram Lotta