fredag 7 mars 2014

Spännande tider!

Jag är bara så glad idag! Massor av bitar faller på plats och klarnar allt mer. Jag har gjort och gör mitt "arbete" vilket inte är att gå den lätta vägen. Ibland vill jag bara välja det bekväma och trygga men vá sjutton det skulle ju vara att förneka mitt liv. Jag fortsätter framåt! Uppskattar mest av allt det som är äkta. Det behöver inte vara vackert och tillrättalagt. En snygg fasad kan lätt krackelera och vad finns då där bakom?
Jag hade ett nära samtal med en nyfunnen vän idag och vi pratade just om det där med äktheten.....Vad det innebär...För mig är det ett varmt leende och ett ögonkast som visar att jag ser dig och du är min medmänniska. Varken mer eller mindre. Vi delar alla på ett sätt samma resa och det är den - att vi fått ett liv att förvalta. Vi är beroende av kärlek och att ingå i ett sammanhang. Alla tycker vi om att få någon form av bekräftelse och det driver oss framåt. För en del stjälper det mer än det hjälper. Egot blir uppblåst och suddar utan det vackra medan andra kan balansera den där driften till att få och ge "the secret of living is giving". När vi ger av oss själva ovillkorligt kostar det inte på utan då ger det energi. Jag lyssnade för många år sedan på Pema Dorjee (en buddhistisk munk) och han pratade om just detta. Han menade att han mådde som bäst när han var verksam och fick ge till andra.
En kvinna i publiken som arbetade med utbrända reagerade på detta och menade att hon ofta gav sina patienter rådet att tänka på sig själva och inte andra för att komma ur sin utbrändhet. Pema sa då att det beror helt på vilken din intention är. Gör du tex mycket hushållsarbete därhemma för "att det minsann inte är någon annan som gör det" då TAR det energi av dig. Men gör du det för att du uppskattar att ha det vackert och rent tunt dig då gynnar det dig. Mycket tänkvärt tycker jag!

Det har tagit ett tag för mig att få vänner här på ön men nu är det som att jag öppnat upp mer och har tid och lust för nya bekantskaper. Härligt!
Mycket är på gång och jag känner en positiv otålighet men också visshet om att det är exakt rätt saker som sker.
Jag älskar att bo här och varje dag växer den kärleken.


Vi har haft en skön eftermiddag här hemma med chokladbollar (bakade av Björn och Linn)  på terassen i sol och närmare 20 grader. Sköna samtal om livet och vår framtid här på Mallis. Det har sitt pris att flytta utomlands men det finns inget annat val att göra en att förvalta vårt liv. Vi väljer själva vad vi vill göra med våra drömmar och möjligheter. När vi ser att det faktiskt "bara" handlar om att göra och gå framåt i den riktning vi önskar då blir det ganska enkelt.

Jag lägger tacksamhet till denna dagen!
I helgen ska vi njuta av sol och natur så jag återkommer med våra små äventyr.

Be Happy!

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Härligt Ulrika! Ditt inlägg andas såväl harmoni som glädje och lycka! Den där underbara känslan som infinner sig när bitar faller på plats!
Ska bli spännande att få höra vad det är för utflykter ni hittar på denna helg! Kanske en vandring?!
Kram Anna