tisdag 6 september 2011

Ja -vi vågar!

Idag var mäklaren här och vi kommer att gå ut med huset om ett par veckor. Först ska det målas och fixas lite lister samt annat smått. Vi vet inte vart vi ska ännu....Vi har planterat ut vår önskan i universum! Kanske har vi redan fått napp...ett litet hus nära havet..men vi har inte sett det ännu....bara snackat med hyresvärden. Men det är en bra känsla i kroppen! Vi gör lite down-shifting/ simple-living och höjer livskvalitén desto mer. Hyr boende en period och gör oss av med onödiga saker. Nu har vi inte så mycket onödigt för jag älskar att rensa. Men ändå! samlas saker på något märkligt vis på hög. Har kört ett antal kassar med kläder till second hand och då tycker jag ändå inte jag handlar så mycket. Det är något mycket tillfredsställande att bara ha det man behöver och älskar omkring sig. Det som matchar den energin man är i NU. Prylar skapar mest stress tycker jag. Vi har tex väldigt få leksaker till Linn än så länge. Jag gillar inte plast leksaker och kommer upplysa vår omgivning om att vi inte önskar massor av leksaker som samlas på hög. Bättre att ha några få saker som barnen verkligen gillar. Just nu är Linn alldeles överlycklig när hon får hälla ut mina inspirationskort på bordet. :) Det funkar jättebra att strunta i babygym. Bor man dessutom litet så får man prioritera och tänka till. Känns hållbart och bra!
Jag är glad! Det känns positivt att släppa och gå vidare i livet. Vår familj stärks och jag är SÅÅ lycklig att ha dessa underbara människor i mitt liv. Min dotter, min man, mina "bonusar".....plus resten av familjen och så mina nära vänner som också är min familj. DET är väl det viktiga, det är livskvalité. En annan anledning till att vi väljer simple-living just nu är att jag vill ha Linn hemma länge. Jag kommer lägga upp mitt arbete så att jag kan ha henne hemma i ett par år. Det funkar med mitt Be Happy. Det blir föreläsningar, konsultationer, work-shops på helger och kvällar. Det är ett aktivt val från vår sida -att sätta familjen först. Vi vill ge Linn lugn och ro och möjlighet att få vara hemma länge. Och när det är dags för förskolan är vi glada att ha ett Walldorf dagis i närheten.....om vi nu hamnar häromkring...och det tror jag.
En spännande höst. Ute faller regnet. Det är mörkt och sommaren verkar ha sagt ADJÖ. Det går inte att hålla den kvar även om vi vill. Det är bara att släppa taget. Låta naturen göra sitt, vinden vina, löven skifta färg, falla till marken, göra naturen naken och kal för att sedan återigen ge träden knoppar och löfte om en ny sommar.
Björn njuter av sommaren....

1 kommentar:

Ulrika sa...

Vilka kloka val! Nu blev jag ännu mer sugen på att rensa..