lördag 1 september 2012

Det händer saker...

Några timmar senare...fortfarande ont. Men det händer saker! Jag jobbar mycket mentalt just nu med hjälp av en kär vän som energicoachar. Jag vet att det låter flummigt för en del. Men jag är också så övertygad om att allt ligger på energiplan och kan bearbetas där. Därför väljer jag att dela! Smärtan har klingat av. Den är inte borta men betydligt bättre. Jag har letat i mitt inre efter vad det är för känslomässigt som sitter där i axelns smärta. Jag hittade till slut sorg som ville ut. Vad är inte viktigt. Det är personligt och hör inte hit. Men att vi alla bär på så mycket som sätter sig i våra kroppar - det hör hit. Sedan kan ju yttre påverkan som typ att jag sträcker till en muskel påverka varför vi får ont. Självklart! Men oftast finns det mer orsaker. Varför är kroppen svag just där? Varför uppstår en inflammation i kroppen? Är jag arg på något/ någon? Huvudvärk! Förnekar jag mig själv? Biter jag ihop istället för att låta energin flöda? Värk i kroppen? Vad är det för känslor som sätter sig i kroppen istället för att uttalas? Eksem? Vad är det för ilska som vill ut? Vad är det som skaver i själen? Sådär kan vi fortsätta för att hitta orsaker till sjukdomar. Tar vi sedan in ayurvedans visdom och de olika doshorna kommer vi ännu längre.
Som nu med min axel. Jag misstänker någon inflammation i muskeln. Inflammation är Pitta och eld. Jag smörjer med aloe vera som sänker pitta och är infammationshämmande. Genom att ta reda på vad det är för Eld jag stänger in och i detta fallet, gråta så lättar smärtan. Är ni med? Intressant?
Här sitter jag i Palma och har bara varit inomhus idag. Så det har inte hänt så mycket på ett plan. Men inuti mig har det hänt massor. Det är när vi tillåter oss att bara vara stilla och låta kroppen tala som det händer saker. Men det är lätt att fly! Särskilt när man ha en hel vacker ö att njuta av. Men ibland visar kroppen tydligt när den vill något. Ön finns kvar! Solen kommer fram igen!
Jag ville dela med er. För jag tänker att min resa kanske kan påverka andra på något sätt. Är det ointressant för dig att läsa så vänta på ett annat inlägg. Det kanske handlar om tapas och citronlundar istället. Eller vackra kläder och god mat. Livet har många dimensioner. Men detta handlar om den inre resan. Om våra kroppar och känslor. Hur allt sitter ihop. Hur vi på så sätt kan hjälpa oss själva till hälsa. Hur även en muskelsträckning kan ha en gåva. Allt handlar om hur vi väljer att se på livet och oss själva. Som en tillfällighet eller en del i något större. Vad väljer du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej lilla gumman!! Sitter ute på altanen o läser på din blogg. Du skriver med sån inlevelse, intressant! skönt att du är lite bättre i din axel, bara ta det lugnt, vila o inga häftiga rörelser! oj, oj, oj man är väl mamma! Längtar efter ER!! Pussa den lilla från mormor o morfar.

Solgården sa...

Det är verkligen intressant det här med att smärta har oftase en mer bakomliggande orsakr än vad man tror... Önskar så att sjukvården kunde mer om kunskapen om ayurveda och alternativ medicin.
Men för dom är det lättare att ge smärtlindring i form av alvedon eller pencilin... Har du några lindrande tips för förkylning med pitta dominamns? Tacksam för svar.

Kram/Sofia