måndag 14 oktober 2013

Lugn....

Måndag förmiddag....Björn åkte vid halv åtta. Jag och Linn steg upp för att se det ljusna vilket sker just då. Fortfarande svalt ute....Bädda...Plocka här hemma. Fram med frukost....Hallonsmoothie och en skål med lite grekisk yoghurt, quinoapuffar, honung och cacaonibs.
Linn vill bygga klossar och det gör vi en stund. Det visar sig bli en varm dag med soldis....ännu dröjer sig sommaren kvar.
Vi kör in till Catalina och parkera vid kyrkan och Earth Yoga ( där slipper jag fickparkera :))
Linn vill leka på lilla lekplatsen och jag blir sittande där och invaggas i lugnet som råder nu. Knappt några turister, det är fridfullt och lätt att älska denna plats. Den sköna värmen och brisen gör mig om möjligt ännu lugnare. Så underbart att vara här...utan stress. Ta dagen som den kommer! 
Vi går till El Perrito och där sitter Linda som är yogalärare. Hon är lugnet själv och det är givande att växla några meningar med henne. 
När vi fikat klart tar vi en tur i Saluhallen och även där är kommersen stillsam. Finns ingen färsk fisk på måndagarna och fiskhandlarna har stängt. Vi köper ekologiska mandlar, avocado, citroner och ett par kycklingspett att steka på till lunchen. 
Det blir även ett nästan ljummet dinkelbröd från Fibonacci´s med hem. 
Nu har jag suttit på terassen en stund och fått lite sol på min kropp. Men det blir varmt där så nu är jag inne för att fixa lunch. Lillan har siesta.
Vi har det bra....väldigt bra....denna sköna måndag.
Puss!

3 kommentarer:

Mamma sa...

Så fina ni är "mina" flickor!! Det låter som att ni har det skööönt... Ska bli mysigt att komma till er o vara med i er vardag. Puss o Kram på Er!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
En kvällshälsning från Skåne! Vilken mysig dag ni haft! Det är bra skönt när den inre friden infinner sig och ett välbefinnande sprider sig i kropp och huvud. Sådana dagar känner man sig som en bättre mamma också, eller iaf känns mamma rollen sådär härligt sjävklar och man njuter lite extra av att faktisk få vara mamma åt sina skatter! Visst påverkar vädret välbefinnandet också. Här har vi haft en vindstilla, solig höstdag och jag svävade fram å morgonrundan med hunden. Kan tänka mig hur skönt ni fortfarande har det på ön! Min mamma är hemma därifrån just nu och vi passar på att njuta av "mormors" sällskap innan hon återvänder till ön.
Önskar dig och din dotter en fiin tisdag imorgon!
Kram Anna

Ulrika Forsell sa...

Mamma vi längtar så till ni kommer! Puss
Tack Anna! Skåne i solig höst är inte heller fel eller hur:) Njut av dina små och mammaledighet. Härligt! kram