fredag 1 november 2013

Kväll på tu man hand som slutade tidigt och en skön dag i bergen.....

När vi nu äntligen hade barnvakt till Linn och skulle ut på stan för oss själva....Vad händer då? Jo...jag fick värsta migränanfallet och fick lämna en underbart god middag på en superbra restaurang Misa Brasserie+bar (fick tipset genom Sofias blogg Livingmallorca). Jag blev så grymt besviken så tårarna kom där på restaurangen. Sjönk ned i en soffa i baren medan Björn bad om doggybag. Sedan var det taxi direkt hem och jag hann inte in förrän jag kräktes. Hmmmm....inte vidare romantiskt. Men Misa kommer vi besöka igen och den ljuvliga helgrillade kycklingen värmer vi just nu på härhemma till lite kvällsmat. Ibland blir saker inte som man tänkt sig....så enkelt är det. Men vi hann med en tur på stan innan i varje fall.

Idag har vi haft underbart väder med klarblå himmel och sol (runt 22 grader). Vi tog bilen upp i bergen för att visa våra små pärlor där. Idag blev det Fornalutx och Soller. Mormor och morfar blev lika förälskade som alla tycks bli i dessa vackra platser. Idag blev det middag i Fornalutx på en mysig restaurang med utsikt som höjer maten ytterligare några snäpp.
Det blev kaffe på torget och en promenad uppför trapporna. Precis som mamma sa går det aldrig att återge denna plats med bilder. Luften, bergen och känslan där måste upplevas.

Apelsiner

Lime
Granatäpplen

MiddagSkål! Mormor provsmakar mallorcinsk likör.Vi avslutade i Soller med en glass på glassfabriken och så ett besök på Café Scholl. Det ligger in på en gränd från lilla gågatan. Jag tog visitkort men hittar det inte nu. Återkommer med bilder och adress i ett annat inlägg.

Nu ska vi käka lite tapas härhemma, det är mörkt ute och ljusen är tända. Jag är lite sliten efter gårdagens migrän och ska i säng tidigt. Här är förresten helgdag idag ( allahelgonsdag) så det mesta har varit stängt. Imorgon är det vanlig lördag och vi ska göra Palma. Katedralen, lite shopping och bara njuta.
Önskar er alla en skön helg!
1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Ulrika!
Hoppas ni vaknat till ännu en solig dag! Hörde av min mamma att ni hade en jätte skön dag igår på ön.
Som jag längtar ner, både till Mallorca och till mina föräldrar. Nästan att tårarna rinner när jag ser era fina Fornalutx foton, älskar så våra höstveckor på ön. Fast en fin lillebror kompenserar förstås att det inte blev ngn höstvecka i år:-) Hemma har det regnat mkt på sistone, kombinerat med blåst och mörker ingen succé...!! Får invänta den mallorquinska våren helt enkelt!
Tänk ni som kommer att få uppleva mandelblommens tid på ön i vinter! Så sagolikt! En vår var vi nere rätt tidigt, mandelblommen var över på många håll men när vi körde vägen över Bunyola-Orient-Santa Maria så såg vi den vackraste av blomningar. Vilken lycka! Bunyola är mysigt för en fika tycker jag, sitta på torget och sedan ge sig av ut på slingriga vägar i riktning mot Orient. Stundtals lite jobbigt med alla cyklister men vackert och relativt ödsliga områden.
Härliga dagar ni har med dina föräldrar! Kvalitetstid!
Må så gott och hoppas migränen lämnar dig ifred!
Kram Anna