söndag 1 december 2013

1a advent på Mallorca....

Dagen började i lugnets tecken, jag tassade upp med Linn och lät Björn få sovmorgon. Vi plockade fram frukost, satte på julmusik på Spotify och tände ljus. Tyckte faktiskt att det infann sig lite adventskänsla.
Det var ganska bra väder idag och vi bestämde oss för en utflykt till Sant Elm som ligger längst ut på västra udden, en liten by som säkert är proppad av turister sommarhalvåret. Nu rådde lugnet här och stranden låg tom i mjukt decemberljus. Vi parkerade bilen och lekte på stranden en stund. Jag lät väskan ligga i bilen och tänkte som hastigast att det kan väl inte vara någon fara så här på ljusa dagen i en folktom by. Slängde den under barnstolen på golvet.
Det var uppfriskande på stranden för det blåste en del. Underbara vyer och Linn gillar att gräva med det hon hittar. Några barer var öppna och vi tog en macka och njöt den vackra utsikten. Där satt 2 killar med några hundar och tog varsin öl. Skönt lugn! Den ena hunden blev kompis med Linn och hon blev riktigt ledsen när dom gick "Jag vill ha min hund" sa hon besviket. Sötis!

När vi kom till bilen möttes vi av en överraskning då min väska var borta. Sååå märkligt för bilen var orörd och vi letade igenom den flera gånger. "Du måste glömt den hemma" säger Björn. Men jag är säker på att den var med och vi körde direkt hem men - ingen väska. Så vår enda förklaring är att vi missat låsa bilen och någon gått förbi och tagit den. Känns nästan omöjligt då vi inte såg till många människor men bara att inse, väskan är borta och därmed mobil och plånbok. Spärrat kort/ telefon och anmält körkort försvunnit. Väldigt trist och så onödigt. Vem sjutton har glädje av en spärrad telefon och  några stackars euro?
Men detta har inte fått förstöra vår 1a advent. Dessutom måste jag nu göra slag i saken och skaffa ett spanskt nr vilket jag haft på gång en tid. Resten av eftermiddagen har vi varit hemma och myst. Druckit glögg och käkat pepparkakor.
I kväll kycklinggryta på ett recept jag såg på Henriettas blogg häromdagen. Tack för det :) Den var helt ljuvligt god....Vi lagade den med citron, till det klyftpotatis i ugn och en sallad på roman, morot, bladselleri, äpple med olivolja och dadelvinäger. Rensade fat och en nöjd familj.

I morgon har vi en Björn som fyller år, han sitter i soffan med ont i ryggen och ser ut att behöva en kram. Så nu blir det soffläge och Solsidan, veckans svenska höjdpunkt.

Fortsatt skön 1a advent önskar jag er.


1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Grattis till dagens jubilar!!
Mysigt med strandbesök på 1:a advent! Trist på väskan. Min mamma kom hem från ön igår och jag berättade idag vad jag läst om din väska. Hon berättade då om deras engelska grannar som när de kom hem till Mallorca efter semester i England stannade till på Carefour vid flygplatsen för att handla lite mat. När de kom ut var bilens bagagelucka länsad på hennes handväska och båda resväskorna borta. De märkliga var att inga spår fanns på bilen. Därmed fick de inte ut en öre på försäkringen. Tycker synd om dem, de är världens snällaste. Kanske ngt nytt tricks av tjuvarna, att ta sig in utan att göra åverka på bilen??
Hur som, hoppas ni haft en fin måndag! Såg att veckan ser rätt solig ut hos er!
Kram Anna