söndag 30 mars 2014

Dagen som regnade bort....

Regn och moln är inte kul..Känns ännu tristare med sådana dagar här på något vis. Men det vänder snart och det är jag glad för..... Denna dagen har tillbringats inomhus. Vi har fixat en del härhemma med sådant som "inte blivit av".
Nu har vi även Oscar på ön för en veckas tennisträning. Han börjar veckan hos storebror och bor sedan hos oss. Dom har just varit här på söndagsmiddag och tog nu bussen hem. Med sommartid är det ännu ljust ute.
Trots att jag druckit tre espresso under dagen är jag bara seg. Känner mig som vädret.....Så just denna kväll blir det inget långt inlägg men vill skriva några rader om ett schysst tapasställe där vi avslutade Linns födelsedag igår.
Det heter Patxi och ligger i Santa Catalina. Jag åker eller går förbi där så gott som dagligen men har aldrig lagt märke till det. Så fick vi tips av goda vänner som varit där och på väg hem från Kids Republic igår gick vi dit.
Främst är stället känt för sitt goda kött och även fisk som grillas med vitlök och chili. Samt att dom har jättegoda tapas. Enkel och varm stämning med riktigt vällagad mat. Dom öppnar först kl 20 som många andra ställen i Palma. Linn hade sovit på väg in i vagnen så hon var pigg. Hon lyckades charma kocken och blev bjuden på efterrätt av honom födelsedagen till ära.
Patxi var en överraskning och kommer besökas fler gånger.
Mysigt att sitta i baren.

Patatas bravas i all sin enkelhet...smakar extra gott med ett glas cava till.

Köket har en stor glasruta där man kan se kocken jobba i full koncentration.


Compleanos Feliz! Här serverar kocken en efterrätt med tårtljus i till 3 åringen som blev glatt överraskad.

Mmmmm.....jordgubbe!
Imorgon väntar en ny vecka.....För mig står frisören först på schemat.....yoga, jobb, gäster, möten, blogg och förhoppningsvis sol. Det blir en bra vecka. :)
Kram på er!

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Ja, men dom kan det där med att överraska och göra gästerna glada! Så fint! Och tapas i alla former är så gott!