måndag 17 mars 2014

Inspelningsdag!

En låååång och händelserik dag är slut. Idag har det varit inspelningsdag för reklamfilmen jag ska vara med i. Jag mötte upp en kille vid bensinmacken i Marratxi redan sju i morse. Det var en fin morgon och solen började just stiga men ännu var det svalt ute.
För mig är ju hela denna världen men inspelning ny. En hel massa folk in action och då fick jag veta att det ändå var få mot vad en produktion kan innehålla. "Byråfolk", uppdragsgivare, kamera/ljussättnings människor, aktörerna, smink, kläder osv. Mycket intressant att fått vara med denna dag och se hur allt kring en reklamfilm går till. Hur varje liten pusselbit är viktig för helheten.
Det har varit en hel del väntam, jag har frusit och särskilt nu i kväll när vi filmade utomhus. Ännu är dom varma sommarkvällarna inte här så detta var en typisk svensk midsommarkväll ;) Brrrr...
Dagen har varit väldigt kul dag och jag har lärt mig mycket nytt. Fått vara flexibel och varit tvungen att stiga ur bekvämlighetszonen. Nästa reklamfilm jag ser kommer vara med helt nya ögon när jag nu fått en inblick i allt jobb som ligger bakom.
Uppdragsgivaren är IKEA Finland och jag lovar länka till filmen så snart den är klar.
Vid halv nio landade jag här hemma. Trött och hungrig! Trots att det bjudits på god mat hela dagen. Jag ska dricka en kopp te nu och sedan blir det sängen. Orkar inte skriva så mycket mer ikväll. Jag bjuder på lite bilder så länge.

En ny dag gryr....

Att börja dagen med pedikyr kan man ju stå ut med....

Vila mellan tagningar!

Dessa töser höll oss mätta under dagen. Jätegod lunch!


Här ska det filmas....

Hola!

Smakar gott med lunch i vårsolen.

Dagen börjar gå mot sitt slut.

Adios!


1 kommentar:

Bokcafeetibyn sa...

God morgon Ulrika!
Vilken spännande dag du hade igår! Såg fint ut med rislamporna! Det berikar livet att prova på nya saker!
Sånt vackert solljus i bilderna också. Vi längtar nu efter Mallorcas sol och vackra morgnar. Hos mina föräldrar ser man morgonsolen stiga upp på berget och kan lyssna till ljudet från fårens bjällror. Det är som meditation för mig. Några veckor kvar...!
Önskar dig en fin tisdag!
Kram Anna