söndag 16 september 2012

En helg med hyrbil!

Vi har haft en härlig helg med utflykter. Vi hyrde bil i helgen och gav oss iväg lördag förmiddag. Först en Cortado på vårt fik. Det har verkligen blivit "hemma" här. Typ..."Hemma på vår gata i stan". Utsikt över gatan från vår balkong ser ni här.
Först gick färden till en charmig liten by som heter Alaró. Det var tack vare Pernilla som jag träffade i fredags vi hörde talas om denna lilla pärla. På lördagarna är det marknad i byn och den var jättesöt. Inte alls "turistig" utan gott om ortsbefolkning. Alldeles lagom med försäljare. Vi shoppade solglasögon, armband och nygrillad kyckling. Det blev en bocadillas (helt enkelt bröd med olivolja, ost, tomater eller vad man önskar på) på torget och en liten kall god öl till mig. Linn är ett litet underbart yrväder och gör luncherna aktiva. Hon hittar kompisar överallt. 


Det blev en slingrande biltur över bergen till Deia. Vackra vyer över bergen och när vi närmade oss Deia kom vi ut till havet igen och kära vänner - Det måste upplevas. Vilken utsikt! Faktiskt är det denna sträcka jag tycker har en likhet med Italienska vägen mellan Båstad och Torekov. Men det är högre här och blåare hav. Deia är en pärla som jag är kär i. Så vackert! Med en alldeles speciell energi. Här ska bo en hel del kändisar och konstnärer. Det kan jag förstå. Åh! Man vill stanna där. Vi tog ett badstopp vid Cala Deia. Slingrande vägar nedåt men värt besväret. (inte så farligt med bil, vi mötte en del cyklister och dom fick nog kämpa i uppförsbackar när dom skulle hem igen).
Detta är min mans favoritplats på ön. Det är verkligen en magisk plats. Ingen skön sandstrand utan mer dramatisk natur med klippor och stenar. Det är en liten vik med emellanåt ganska kraftiga vågor som slår in över stenarna. Vi hittade en liten hörna mot klipporna och fick några härliga timmar.'
Vi tog även ett stopp i Deia och avslutade dagen med en god tapas middag. Det blir lite många underbart och härligt när jag ska beskriva våra dagar. Men det är fullt av sådana stunder. Här är magsikt vackert och vi är helt förälskade. I livet. Det har gjort vår familj så gott att göra detta avbrott i vardagen. Vi har ett nytt fokus och ny kraft. Vi vet vad vi vill och det är värdefullt. Men även utmanande för det är lätt att begränsa sig. Att inte våga. Veta vad man har men inte vad man får. Jag känner ett stort behov av att släppa in mer luft, mer mod, mer möjligheter. Inte hålla tillbaka mig själv. Låta mig blomma och ta emot allt vackert. 
Idag körde vi till en liten strand vid Port Vells. Jättefint vatten och mysig strand. Det blev mycket bad och Linn hade jättekul. Vi avslutade med middag i Genova. Grillade grönsaker och ett gals rosé. Jag mår så bra av att käka grönsaker. Har ätit mindre kyckling här än hemma. En del fisk men mycket vegetariskt och jag känner mig mer behagligt mätt av det. 
God middag i Genová. (Viss likhet på munnen tycker jag :))
Vi inleder nu sista veckan för denna gång. Jag börjar veckan med en morgonfika med en god vän från Helsingborg. Det blir även Vinyasa yoga. Jag trivs!
Önskar er en bra start på veckan.


Inga kommentarer: