onsdag 5 september 2012

Idag är vi sega...

Klockan är halv ett på dagen och solen strålar. Björn är fortsatt seg och svettas ut sin feber. Jag vaknade med huvudvärk. Vi har just vilat i sängen alla tre. Linn sover fortfarande. Det blev någon slags meditation för mig att ligga där, halvsovande. Tittade på Linn som låg på min arm och hon såg exakt ut som hon gjorde första gången jag såg henne. Då när hon just kommit ur min kropp och barnmorskan la henne på  mitt bröst. Hennes små ögon tittade nyfiket på mig och från den stunden var allt förändrat. En kärlek större än ord!
Nu är hon 17 mån och går omkring här och pratar för fullt. På sitt språk och det kommer nya ord varje dag. Hon har en vilja som är enormt stark och det sätter oss båda på prov. Det är spännande att vara förälder. Jag tänker på att vi hela tiden lär oss nya saker. Att föreställningar vi hade igår kanske inte alls stämmer idag. Att det "perfekta" inte existerar. Att rätt metod inte finns. Att den lugna mamman med alla rätta svar och reaktioner faktiskt inte blir en "äkta mamma".  Men jag förstår att man glömmer snabbt. Det är lätt att bara komma ihåg det som varit enkelt och bra. Tur är väl det! Jag tycker i det stora hela att det är enkelt att vara mamma. Dock möter jag oerhört många "nya" sidor i mig själv. Inom vissa områden är jag inte alls så konsekvent och tydlig som jag trott. Men jag jobbar på det :) Vi pratar mycket jag och B om vilka värderingar vi har i vår familj. Vi stämmer av och provar nytt allt eftersom. Det känns bra! Jag hade anmält mig till en kurs i "Aktivt Föräldrarskap" som verkade intressant men den startade nu när vi är på Mallis så jag står över denna gång. Jag har en väninna som håller kurser inom detta och det verkar intressant. Nog för jag är övertygad om att jag klarar mitt föräldrarskap utmärkt utan kurs. Men jag gillar att få nya infallsvinklar på saker och ting.
Här är varmt idag. Vi hade planerat att åka till stranden. Men just nu känns det inte aktuellt. Verkar vara en vilodag för oss. Vi processar en hel del det vet jag. Vilan är viktig. Det är den där balansen allt handlar om.
När vi mår bra och känner oss utan symptom är våra doshor i balans. När vi har symptom är något ur balans. Lyssnar vi och ger kroppen vad den önskar går det snabbare att skapa hälsa igen. Lyssnar du på din kropp?
Jag avslutade min kväll igår med för mycket mat och kände tyngd i kroppen. Vaknar med huvudvärk idag. Inte så konstigt egentligen. Det är detta som är min Ayurveda = Kunskap om livet. Att iaktta, lära av kroppen och av livet - Walking the talk. Hur ska jag kunna hjälpa andra till ökat välbefinnade och balans utan egen erfarenhet? Ju mer jag förstår om doshorna (Vata, Pitta, Kapha) och ju mer jag lär om energi. Desto självklarare blir allting.
Hasta la vista!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja prova på auyrvedisk livsstilrådgivning sedan när du kommer igång med ditt företag igen. Vad kostar det?

//Anna

Ulrika Forsell sa...

Anna! Du är så välkommen. Jag håller just på med nya hemsidan och upplägg av priser. Det kommer finnas lite olika alternativ beroende på vad man vill ha ut av det hela. Första gången tar 2 timmar och kostar 1000 kr. Via skype/ telefon eller personligt möte. Jag skriver här på bloggen när sidan är klar. Tar emot klienter så fort jag är hemma i Sverige igen, vilket blir i slutet av sept. välkommen!