söndag 6 oktober 2013

Marknad i Esporles!

Idag gjorde vi en utflykt till den överraskande vackra byn Esporles. Där var för 9:e året i rad Fira Dolca - en marknad med fokus på det söta och här kunde frossas i tårtor, godis och kakor. Här tycktes alla bakat delikatesser hemma för att stå och sälja. Vädret var helt perfekt för en marknadsdag. Växlande molnighet och runt 23 grader (tror jag). Jag hade jeans på mig idag och det funkade fint.
Vi gav oss av vid tolvtiden och körde en omväg till Esporles upptäckte vi. Men jag kan knappt kallad det omväg för utsikten var så magnifik att vi bara njöt. Idag var det jag som rattade lilla fiaten och jag tycker det är superkul att köra små slingrande bergsvägar. Vid möten är det alltid lika intressant att se hur det ska lösas...men det ordnar sig alltid.
Vi fotade lite på vägen. Det är så påfyllande att komma upp i bergen. Jag blir så lycklig! Tänk att vi bor på ett ställe där hänförande natur och vyer finns att tillgå så nära. På bara 20 min befinner man sig i en liten charmig by i bergen om man så önskar. Lyx!

Det blev några timmars strosande. Lite smakprov här och där men snabbt räckte det att mättas med ögonen. ;) En kaffe och bocadillas på torget och bara njuta av atmosfären i byn. Idag var här alldeles fullt av människor och vi fick jaga parkering en halv timme. Men vi ska åka dit en lördagförmiddag och uppleva ett lugnare Esporles. Bara några minuter från byn ligger La Granja som är ett historiskt museum över bylivet här förr som ska vara sevärt. Vi hann inte det idag så det får bli vid nästa besök.

Det är nu sen söndagskväll och jag är väldigt trött. Så det blir inte mer skrivet idag men här kommer  bilder från dagen och på alla godsaker.
Tanka bilen!

Mamma Ulrika vid ratten.


Tramuntana bergen är magiska!
Fira Dolca i söta byn Esporles som omges av bergen på alla håll.
Allt från rosa spunnet socker till Mojitos såldes utmed gatorna. :)

1 kommentar:

Bokcaféet i byn sa...

God morgon Ulrika!
Vilken mysig söndag ni fick på ön! Kul att ni också gillar Esporles och inte dumt att ha La Granja kvar till en annan gång! Kanske i vacker vårtappning? Du sätter verkligen fingret mitt i prick på en av Mallorcas stora fördelar, att det finns så många vackra och natursköna platser inom kort avstånd. När barnen blir lite äldre hoppas jag kunna vandra en del på ön. Har provat det vid några tillfällen och det är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen tycker jag. Här hemma väntar måndag med båda mina pojkar, vi ska ordna "hästhoppning" med käpphäst och hinder i trädgården idag. Sonen har fått en gammal medalj av mig (som jag vann i ponnytrav på min möhippa för några år sedan..!).
Önskar dig och din familj en skön måndag på Mallorca!
Kram Anna